Tvoje čudovito popolne počitnice!

Vse leto si garala, in ko je končno prišlo sončno poletje, sanjaš le še o dolgih počitnicah.

2. 7. 2013

Ni pomembno, kaj imaš raje – raziskovanje novih dežel z nahrbtnikom ali poležavanje na plaži, najboljše počitnice se začnejo pri tem, s kom jih boš preživela.

Začni s cosmo nasveti, da bo potovanje zate brezskrbno in nepozabno, in beri naprej, da boš ugotovila, kako lahko dosežeš, da bodo tudi tvoje počitnice vredne objavljanja na Instagramu.

Samska avantura

Pripravi si načrt, da se daleč od doma ne boš počutila preobremenjeno.

Ker boš sama, si poišči počit­nice, ki bodo usmerjene k dejavnosti. Se želiš naučiti kajtati? Počitnic na grškem Kosu ne boš pozabila – preveri na intelekta.eu

Te mika joga na kanarskih otokih, kjer se lahko naučiš tudi deskanja, kajtanja ali španščine? Klikni na www.fuerteyoga.com/yoga-holidays/.

Spi v hostlih – so poceni in varni, tam pa boš hitro našla tudi družbo. Najbolj poceni boš potovala, če se odločiš za 'kavče'. Gostitelja, ki ti bo zaupal tudi najbolj zanimive in turistično neoblegane dele mesta ali dežele, poišči na www.couchsurfing.org.

Pripravi si svojo pot ogledov. Na spletu poišči aplikacije ter jih prenesi na svoj prenosni telefon (pri sebi vedno imej vodo, nekaj denarja in do konca napolnjen telefon).

Na počitnice z družino

Ja, v mladostni zabavi lahko uživaš tudi na počitnicah s starši.

Odloči se za pametno strategijo. Spomni se dejavnosti, ki bi jo rada počela s svojimi starši, in si za njo vzemi prvi ali drugi dan počitnic. Tako se bodo omehčali ter ti hitreje in lažje dovolili, da se boš pozneje kam odpravila sama.

Določi eno ali dve stvari, ki jih res želiš početi – vendar brez družine. S starši se o tem dogovori nekaj dni pred počitnicami, da se ne boste sprli, ko boste sredi dopustovanja.

Zastavi si projekt. Morda si želiš ugotoviti, kako so ženske v Parizu lahko ves čas tako šik. Odpravi se v središče mesta, usedi se na klopco in snemaj čudovite Parižanke. Naučila se boš kaj o kulturi in se vrnila domov z nekaj super idejami za dober stil.

Če boste najeli hišo, pomij posodo, ponudi se, da boš šla v trgovino ali skuhala kosilo. Le zato, ker so s tabo tvoji starši, to ne pomeni, da lahko zapadeš v vlogo otroka. Ne pozabi, da si tudi ti odrasla oseba.

Potovanje s puncami

Naj bodo to najbolj zabavne počitnice!

Za večerne izhode si posojajte oblačila, druga drugo sfrizirajte, naličite, zmanikirajte in tako zabavo za punce začnite že pred odhodom ven.

Vsaj enkrat zamenjajte identitete – fantom v klubu se predstavite z drugimi imeni, starostmi, poklici ali šolami – tako bo zabava dvojna. Psssst. ;)

Določite večer spogledljivos­ti in osvajajte fante, ki sploh niso po vašem okusu – verjetno se bo vaš večer sprevrgel v čisto drugačnega, kot ste si predstavljale ... pustite se presenetiti!

Dogovorite se za čisto svoje namige – če se katera preveč napije ali če hoče iti s fantom, za katerega prijateljice veste, da ji bo potem žal, vklopite prijateljs­ke alarme in vedno poskrbite druga za drugo.

Seksi pobeg

Depilirana si in pedikirana. V kovčku so najmanjše kopalke. Čas je za odhod!

Vprašaj za sobo s kadjo in ne pozabi na mehurčke, peneče vino ter dva pecljata kozarca – le zakaj bi se vedno morala kopati v morju ali bazenu?

Obvezne so karte za poker (obleci čim bolj seksi perilo), seksi igračke (če gresta na letalo, jih ne pospravi med osebno prtljago ali pa vsaj vzemi iz njih baterije), masažno olje in erotična knjiga (najpohotnejše odlomke prihrani za takrat, ko vama bo postalo dolgčas, in jih začni brati na glas, ne da bi karkoli rekla).

Na romantično večerjo se odpravi brez hlačk. To mu lahko zaupaš šele sredi večerje.

Kdo ne sanja o seksu na plaži? Drznita si, poiščita skrivni zalivček sredi noči ali podnevi najemita čoln ter odplujta na osamljeni otok.

Besedilo: Petra Arula