Turistom najbolj prijazni kraji v Sloveniji!

Na Ljubljanskem gradu se je s svečano razglasitvijo zaključila Dnevnikova izvidnica. Razglasili so turistom najbolj prijazen  kraj po izboru bralcev časnika Dnevnik, poslušalcev Radia Veseljak in strokovne komisije.

9. 9. 2013

Ajdovščina, Bohinj, Bovec, Brežice, Idrija, Laško, Lendava, Ljutomer, Metlika, Ribnica, Slovenj Gradec, Škofja Loka, Velenje in Zagorje – štirinajst tednov, štirinajst slovenskih mest ...

V želji preveriti dejanske razmere na področju turizma pri nas, so naključno izbrane slovenske kraje ocenili skozi oči tujih državljanov – izvidnikov. Turistično ponudbo so raziskali nenapovedani, povsem objektivno in brez kakršnih koli namigov. Prepustili so jih lastni iznajdljivosti, v izvidnico so se podali povsem neobremenjeni.

Preverili so storitve turistično-informacijskih centrov, gostinsko in hotelsko ponudbo, si ogledali znamenitosti in sploh kot pravi turisti spoznavali izbrane turistične kraje. Njihova doživetja in vtise so novinarji podrobno popisali v obširnih reportažah, ki so jih minulih štirinajst tednov objavljali v časniku Dnevnik na straneh Prostega časa ter na Dnevnikovi spletni strani in jih predstavljali na radijskih valovih Radia Veseljak.

Pohvale in kritike izvidnikov so bile seveda dobronamerne, namen izvidnic je namreč opozoriti tako na lepe kot manj lepe plati slovenske turistične ponudbe – v upanju, da bi ta postala še bolj prijazna in gostoljubna.

Častne nazive za turistom najbolj prijazen kraj so prejele občine:

  • po izboru bralcev časnika Dnevnik

1.    mesto    Občina Zagorje ob Savi

2.    mesto    Občina Metlika

3.    mesto    Mestna občina Velenje

  • po izboru poslušalcev Radia Veseljak

1.    mesto    Občina Metlika

2.    mesto    Občina Bohinj

3.    mesto    Občina Zagorje ob Savi

  • po izboru strokovne komisije (etnolog, prof. dr. Janez Bogataj, predsednik FIJET Slovenija Drago Bulc, Dnevnikov urednik in novinar Vito Avguštin in direktor podjetja E–laborat Primož Žižek)

1.    mesto    Občina Bohinj

2.    mesto    Občina Idrija

3.    mesto    Mestna občina Velenje

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri