Trgovina z ljudmi - ekskluzivno in v živo!

Ob evropskem dnevu boja proti trgovini z ljudmi bodo v središču Ljubljane oživili tudi pravo Trgovino z ljudmi, "najbolj živo trgovino pri nas".

Trgovina z ljudmi - ekskluzivno in v živo! (foto: profimedia) profimedia
16. 10. 2014

Osveščevalni projekt, s katerim so osvojili razpis Urada vlade za komuniciranje za informiranje javnosti o problematiki zasužnjevanja, skuša s svojim provokativnim gverilskim pristopom v ljudeh vzbuditi zanimanje za to v Evropi in pri nas vedno bolj pogosto obliko kršenja človekovih pravic.

Zato bodo za dva dni, 17. in 18. oktobra, na Cankarjevem nabrežju 3 odprli trgovino, v katero bodo vabili živi izložbeni artikli, predstavniki tipičnih žrtev trgovanja z ljudmi, v trgovini pa bodo vsem, ki bodo vstopili, s pomočjo Društva KLjuč ponudili vse informacije v zvezi s problematiko.

17. oktobra ob 11.00 bo v prostorih trgovine organizirana tudi novinarska konferenca, na kateri bodo gostili predstavnike nevladnih organizacij Društvo Ključ in Slovenska filantropija ter ministrstev, ki bodo razkrili aktualna dejstva o trgovanju z ljudmi pri nas.

Vabljena skratka v Trgovino z ljudmi, najbolj živo trgovino pri nas!

Od ponedeljka, 13. oktobra, do sobote, 18. oktobra, bodo nato mimoidoče nagovarjali v Mercatorjevih nakupovalnih centrih po vsej Sloveniji. Kot del osveščevalnega projekta so namreč pripravili tudi velike kartonaste embalaže, ki spominjajo na embalaže z lutkami, kot smo jih navajeni s polic v otroških trgovinah. Le da bodo tokrat v njih resnični, živi ljudje. Barbike, princeske, mojstri Mihe in superjunaki bodo kar naenkrat oživeli, močno zrasli in dobili nova imena: Barbara, Selma, Mirsad. In seveda nove, zelo žalostne življenjske zgodbe.

Zanimiva akcija, ki želi nakupovalcem sporočiti, da človek ne bi smel biti naprodaj, ne bi bila mogoča brez prostovoljcev, ki bodo dali obraz in telo "artiklom", zato se jim tudi na tem mestu najlepše zahvaljujejo.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri