Top 9 hipster hotelov in 1 mega hostel

Hotelski iskalnik Trivago je sestavil lestvico top 10 hotelov (in hostlov) ta hip.

Straf hotel (foto: trivago) trivago
24. 7. 2014

V sodelovanju s hipsterskim blogerjem iz Berlina, Adamom, je ekipa hotelskega iskalnika Trivago preverila, zakaj je ljubljanski hostel Celica tako hipster mesto.

1. Straf Hotel (Milano, Italija)

V živahnem središču Milana, v znameniti vlici Duomo, se nahaja hipsterski hotel Straff. V samo nekaj minutah gostje lahko dosežejo nakupovalno okrožje in La Scala, znamenito gledališče v centru mesta. Hotel združuje minimalistični dizajn in klasična italijanska arhitektura. 64 sob hotela imajo sodobne umetnine, starinsko ogledala, vintage zofe, ki preprosto vabijo na sprostitev in počitek.

2. Hotel Michelberger (Berlin, Nemčija)

Michelberger hotel je fancy hotel, ki se nahaja v živahni berlinski četrti Friedrichshain, pet minut stran od "East Side Galerije". Ekskluzivne in urejene sobe imajo zakonsko posteljo, kad, nekatere pa tudi projektor ter kamin. Hodnik je urejen v slogu štiridesetih let, kjer se lahko sliši alternativna glasba podzemnih pasovih Berlina.

3. Hotel The Iron Horse (Milwaukee, ZDA)

Hotel The Iron Horse se nahaja v ameriškem mestu Milwaukee, in sicer v neposredni bližini "Theater Riverside" in "Milwaukee Art Museum". Retro vzdušje manjšega mesta in pridih pivovarne je moč zaslediti tudi v hotelu. Sto posameznih sob v hotelu poosebljajo mešanico sodobne opreme in izvirnih arhitekturnih detajlov, kot so lesene mize, stene iz opeke ter velika okna. V večernih urah gostje lahko uživajo lokalno pivo, ki se še vedno proizvajajo z uporabo tradicionalnih metod v baru hotela.

4. Hotel Alma & Lounge (Tel Aviv, Izrael)

Nekaj ​​korakov od pisane ulice Neve Tzetek, ki je zelo priljubljena v Tel Avivu, se nahaja Hotel Alma & Lounge, ki izžareva urbano vzdušje. Garnitura je sestavljena iz gruzijskega pohištva s pisanimi barvnimi v ​​vintage stilu. V Alma Lounge baru obiskovalci lahko poskušajo izraelske specialitete, ki jih pripravi priznani kuhar Yonatan Roshfeld.

5. Hotel Fabric (Pariz, Francija)

Hotel Fabric, ki v dobesednem prevodu pomeni "tkanina", se nahaja v središču Pariza, in je osrednja točka za vse ljubitelje industrijskega in "chic" življenjskega sloga. Notranjost hotela je urejena v slogu nekdanjega delavskega razreda iz okrožja Oberkampf, in ga krasijo stene iz opeke ter velike sobe. 33 elegantnih sob nosi pridih razkošja ter barvitih tkanin. V spa območju, ki se mu reče "Les Brains de Marrakesh" gostje lahko uživajo uz tretma maroško lepotne nege.

6. River Place Hotel (Portland, ZDA)

Hotel se nahaja na bregovih reke Willamette in središču mesta Portland. Notranjost hotela je oblikovana v retro stilu. Razkošne deluxe sobe, ponujajo "pillowtop" posteljo, udoben bivalni prostor, kopalnico in sobno strežbo iz hotelske restavracije "Tri Degrees Waterfront Bar & Grill". V večernih urah, hotel sprejema goste za t.i. vinsko uro, in sicer med 17.00 in 18.00 uro, kadar lahko poskušajo kakovostna hišna vina.

7. The Icon Hotel (Praga, Češka)

The Icon hotel se nahaja v praškem središču mesta, in je značilne svetle barve, pravljičnih elementov in alternativne umetnosti. 31. sob so opremljene z ročno hiti ležišči in imajo priklopno postajo za iPod, kot tudi mini bar z kavom in čajem. V "Tapas Bar & Restaurant" strežejo gostom specialitete španske kuhinje.

8. Hotel Rough Luxe (London, Velika Britanija)

Hotel Rough Luxe v Londonu se nahaja le eno minuto stran od železniške postaje St Pancras, v stavbi, ki jo je znani oblikovalec Rabih Hage preoblikoval leta 2008. Sobe združujejo zanemarjeni in fancy stil in so opremljene iz bogato okrašenega pohištva. Kombinacija izključne barve, lepih tkanin in starih sten ustvari ekstravagantno vzdušje.

9. 1888 Hotel (Sydney, Avstralija)

V predmestju Sydneya, se nahaja hotel 1888 - prvi Instagram hotel na svetu. Hotelske sobe imajo tri metre visoke strope, ki jih krasi pohištvo in umetniška dela avstralskih umetnikov. Vrhunec hotela je "Selfie" soba, iz katere gostje z hashtagom #1888Hotel lahko naložijo svoje "Selfije", ki se potem prikažejo na zaslonih na recepciji.

10. Hostel Celica (Ljubljana, Slovenija)

Posebej navdušen nekdanjim zaporom, ljubljanskim hostlom Celica, je bil hipsterski bloger Adam iz Berlina, ki je za trivago povedal, da ga je predvsem navdušila zunanjost hostla ter znana ulica Metelkova. Adam nam je povedal: "Predvsem me je navdužila ulična umetnost ter kreativni grafiti, ki jih je moč zaslediti na vsakem koraku. Prav tako muzej, ki se nahaja v kleti hostla, in je zastonj".

Za več informacij o hipsterski Ljubljani obišči: travelsofadam.com

 

O trivagu: Popotniki najdejo idealen hotel za najboljšo ceno na www.trivago.si. trivago je največji spletni iskalnih hotelov, ki primerja cene za več kot 700,000 hotelov na preko 200 rezervacijskih straneh po vsem svetu; medtem pa tudi ponuja preko 82 milijonov unikatnih opisov hotelov in preko 14 milijonov fotografij. Enostavno je mogoče najti najboljši hotel z uporabo mnogih filtrov in razvrstitvenih kriterijev. Čez 45 milijonov obiskovalcev mesečno uporablja trivago in s tem v povprečju prihranijo 35% na rezervacijo. Sedež podjetja se nahaja v nemškem mestu Düsseldorf. Podjetje je bilo ustanovljeno leta 2005 in je trenutno prisotno v 40 državah širom sveta v 27 jezikih.