To so triki dobrih fotografij

Je tvoj sladoled na fotkah, ki jih objavljaš na socijalnih omrežij fotogeničen ali samo povprečen? Ponujamo ti nekaj enostavnih in koristnih nasvetov, kako narediti takšno, ki bi zagotovo prinesla veliko všečkov.

To so triki dobrih fotografij (foto: shutterstock) shutterstock
14. 6. 2018 | Promocijsko sporočilo

Težko si predstavljamo poletje brez sonca, morja in … sladoleda. Zgodovina pripoveduje, da so prvi približek sladoledu ustvarili stari Grki, ki so snegu dodali med in sadje, danes pa to priljubljeno sladico najdemo v številnih različicah in okusih. Čeprav pri izbiri staviš predvsem na zadnjega, ne smeš pozabiti na najstrožji kriterij socialnih omrežij - njegov videz. Je torej tvoj sladoled fotogeničen ali samo povprečen?

Hrano jemo tudi z očmi, zato ni nič nenavadnega, da njenemu videzu posvečamo toliko pozornosti.

Družbena omrežja so v vročih poletnih dneh polna fotografij sladoleda, ki izstopa s pestro paleto barv in z različnimi teksturami, zato za popolno fotko ni potrebnega veliko truda.

#Barve

Poletje povezujemo z odtenki morja, sonca, pisanih oblačil in sočnega sadja, zato naj se barvitost poletnih okusov izraža tudi na vaših fotografijah. Najbolj fotogeničen sladoled združuje nasprotja, se preliva v odtenkih mavrice in nase opozarja s kričečimi kontrasti. Vaniljev sladoled v kornetutako sam po sebi deluje zelo dolgočasno, če pa mu dodamo temno podlago in jagodni preliv, se ta v trenutku spremeni v pravega zapeljivca.

#Teksture

Različne teksture nam omogočajo, da hrana v trenutku postane še privlačnejša. Ni naključje, da je čokoladna lučka potresena z lešniki ali drugimi oreščki. Ne samo, da dodana sestavina prispeva k boljšemu okusu, prav tako izboljšuje njen videz. Za popolno fotografijo zato ne iščite podobnosti - raje poudarite gladko površino sladoleda in hrapav kornet. In če vam tekstura hrane tega ne omogoča, jo preprosto poiščite v naravi.

#Ujet trenutek

Zagotovo ste že naleteli na prizor, ko natakar na mizo prinese hrano, nato pa sledi dolgo, nekajminutno fotografiranje, prestavljanje krožnikov in oblikovanje popolne postavitve. Če je pred časom veljalo, da se hrane pred fotografiranjem ne sme nihče dotakniti, tokratni trendi narekujejo, da jo najprej poskusimo in nato fotografiramo. Na ta način ujamemo trenutek in pokažemo, da naš sladoled ni le privlačen na pogled, ampak tudi okusen.

#Detajli

Veliko pozornosti namenite detajlom. Fotografija sladoledne lučke ali korneta v roki zahteva urejene nohte. Če nosite uro, mora biti ta obrnjena v pravo smer, enako velja za nakit. Če sladoled fotografirate v skodelici, na domačem pultu, ne pozabite na pravilno osvetlitev in pripravo okolja. Če bo na fotografiji vidna umazana posoda,bo ta namreč zasenčila vse teksture, barve in vaš trud, ki ste ga vložili v fotografijo.

Z malo sreče do sladoleda in potovanja!

Fotografija sladoleda HOFERjeve blagovne znamke Grandessa te lahko z malo sreče popelje v Firence in tvoj zamrzovalnik napolni z 10 kilogrami te mrzle osvežitve. Kako sodelovati? Izvirno fotografijo sladoleda Grandessa objavi na svojem Instagramu in jo opremi s tagom @hoferslo in oznako #HoferjevSladoled.

Nagradna igra poteka od 11. junija do 15. julija 2018, nagradili pa bodo tudi 300 drugih objavljenih fotografij.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri