TO so neprijetne težave, s katerimi se soočajo motoristke (in redko kdo govori o njih)

S katerimi težavami se spopadajo motoristke in kaj svetujejo druga drugi?

TO so neprijetne težave, s katerimi se soočajo motoristke (in redko kdo govori o njih) (foto: Profimedia) Profimedia
26. 5. 2023 | Promocijsko sporočilo

Si tudi ti ljubiteljica motorjev?

Zagotovo tudi ti v prometu opažaš vse več žensk motoristk. Medtem ko je to včasih veljalo za nekaj nenavadnega, je danes to nekaj povsem navadnega. In vesele smo, da je tako!

A na žalost se ženske soočajo s številnimi težavami, o katerih se le malo govori. Motocikli, oblačila in oprema so prilagojeni le motoristom, kar ženskam povroča velike preglavice.

In katere so najpogostejše težave, s katerimi se spopadajo motoristke?

Mitja Gustinčič je za Triglavov portal Vse bo v redu na kup zbral specifične težave motoristk, na katere motoristi niti pomislili ne bi. Zanimivo, kajne?

#1 Previsoki in pretežki motorji

Ker smo ženske ponavadi nižje, je zelo pomembno, da izberemo nekoliko nižji motor. Avtor v članku navede, da se večkrat zgodi, da ženske padajo na parkiriščih ali doma pred hišo, saj večino žensk motocikel težko postavijo na glavno stojalo. K temu pripomore tudi, da smo nekoliko šibkejše.

Pri izbiri si pomagaj tako, da lahko, ko se usedeš, z obema nogama dosežeš tla. 

#2 Kaj obleči za na motor?

Hja, dejstvo je, da so motociklistična oblačila prilagojena moškim. Če želi ženska na stranišče, mora sleči celoten kombinezon, medtem ko lahko moški le odpre zadrgo. Prav tako je na voljo le malo modelov rokavic ali škornjev, ki so na voljo v manjših številah. 

Prav tako so motoristična oblačila velikokrat groba in neprimerna za žensko telo.

#3 Predsodki o ženski vožnji

V današnji družbi še vedno veljajo predsodki, da so motorji le za moške, a dejstvo je, da ženske motor vozijo iz enakih razlogov kot moški - zaradi užitka.

Mnoge motoristke so prepričane, da so v vožnji boljše, ker so bolj gibčne, prav tako pa so že po naravi previdnejše in varne. 

A naj izpostavimo, da mnogi motoristi vsekakor priskočijo na pomoč k motoristkam, z njimi poklepetajo in si izmenjajo izkušnje. Še vedno pa ostajajo tisti, ki se bodo mimo motoristke pripeljali še hitreje ali ji namenili kakšen neprijazen komentar. Žalostno, kajne?

Za vsakega motorista pa je pomembno še nekaj ...

Kako zavarovati motor in kaj vse moram vedeti?

Ker se pri Zavarovalnici Triglav zavedajo, da je motor način življenja, ponujajo ugodno in premišljeno zavarovanje za motor.

Z njihovo pomočjo boš zase izbrala najprimernejše zavarovanje.

DRAJV sedaj tudi za motoriste?

Aplikacija DRAJV postaja prava mobilnostna platforma, saj lahko po novem z enim uporabniškim računom spremljate in izboljšujete svojo vožnjo ter zbirate popuste za zavarovanje za več različnih tipov vozil, in sicer za avtomobile, motorje in za avtodom.

Ne spreglej številnih ugodnosti, hkrati pa postani bolj varna voznica. Telefon lahko imaš med vožnjo spravljen v žepu ali pa ga namestiš v nosilec za telefon. Srečno vožnjo ti želimo!