To so namigi, kako si to poletje vzameš čas zase in svoje prijatelje

Uresniči vsaj 1 stvar s TEGA seznama že danes!

To so namigi, kako si to poletje vzameš čas zase in svoje prijatelje (foto: Profimedia) Profimedia
18. 6. 2018 | Promocijsko sporočilo

"Življenje je dar – ne zapravi ga. Ne čakaj več na vikend in ne preštevaj dni," pravi Maja Golob, slovenska avtorica. Od danes dalje izkoristi vsak dan.

Zbudi se! Svobodna si. Svet je tvoj. Že danes zaživi življenje, ki si si ga vedno želela. Pri tem pa ti naj pomagajo naši sijajni namigi. (Glej spodaj!)

To so namigi, kako si to poletje vzameš čas zase in svoje prijatelje:

1. Vpiši se v plesno šolo, priključi se skupini, ki izvaja program vodene joge ali meditacije.

Vpiši se v tečaj slikanja ali šivanja. Pridruži se skupini SUP-arjev. Skratka, naredi korak in se priključi programu, o katerem sanjaš že lep čas.

Joga

2. Pokliči prijateljico, ki je nisi slišala že celo večnost in jo povabi na kavo.

Povejta si vse tisto, česar ne moreta po Facebooku, Skypu, Viberju ali telefonu. Biti v istem prostoru, čutiti energijo, videti obraze in odzive med pogovorom, se skupaj smejati, … To je življenje.

3. Priredi piknik s košarico v bližnjem parku.

Košaro napolni z doma pripravljenimi prigrizki, s katerimi boš presenetila fanta ali skupino prijateljev, ki si jim že 88-krat obljubila piknik v naravi, a do tega še danes ni prišlo.

Da boš svoje brbončice še bolj razvajala, seboj obvezno vzemite omamno dober napitek Fructal Classic Fruit&Veggie, ki vsebuje 30 % manj sladkorja in ima visok sadno-zelenjavni delež.

Na voljo sta dva okusa - napitek s sadjem in rdečo peso in s sadjem in korenčkom. Oba ponujata kombinacijo iz pravega sadja in zelenjave, ustvarjata harmoničen okus in puščata lahkoten ter osvežujoč občutek.

4. Pojdi na sprehod.

Če pa so tvoje kondicijske sposobnosti dobre in če je vreme okej, obišči bližnji hrib ali goro ali se spravi na kotalke. Ne pozabi na foto zabeležke!

Piknik s košarico

5. Scenarij, zgodbo, roman ali pravljico, ki si jo napisala že zdavnaj, končno pošlji znanemu režiserju.

Če pa si to želiš in še niti začela nisi pisati, se usedi za računalnik, zberi misli in začni.

6. Vzemi si čas in na novo organiziraj svoje življenje.

Dobro premisli, kako boš spremenila svoj vsakdanjik, predvsem pa jasno izberi prioritete in določila, komu in čemu boš odslej namenjala svoj (prosti) čas.

7. Vzemi si nekaj uric zase (in svojo sestrico ali prijateljico).

Se sprosti in uživaj ob knjigi. To je zelo vredu. Zaslužiš si trenutke zase.

8. Vzemi si čas, da sedeš in se pogovarjaš z družinskimi člani.

Oni, kavica, slastni piškoti ali sladoled ... Edino kar šteje, je kakovost odnosov s tistimi, ki jih imamo radi in jih spoštujemo, (pazi to!) oni pa spoštujejo nas.

9. Organiziraj 'babji žur'.

Tovrstna druženja so dobra priložnost za premagovanje življenjskih izzivov – več glav več ve. Ni važno, kje se dobite. Pomemben je čas, ki ga boste s puncami preživele skupaj.

Babji žur

10. Pojdi kolesarit ...

in ubiraj nove, še neodkrite poti izven mesta.

11. Pripravi vse za potovanje, ki se že tako dolgo nahaja na tvoji listi želja.

Tudi če je tvoj proračun ta trenutek omejen, izberi točno destinacijo, pripravi načrt poti in izberi hotel. Fake it until you make it. (Obnašaj se, kot da želeno že imaš.)

Sprehod po obali

In še to, kar je ključno … To poletje počni zgolj in samo to, kar imaš rada. Tako boš zadovoljna in tvoje zadovoljstvo se bo zrcalilo, kamorkoli boš stopila.

Fotografije: Profimedia in Unsplash.com