To so letošnji dobitniki nagrad Elle Style Awards 2016 by Škoda

Revija Elle je letos že četrto leto zaporedoma priredila ugledni in na mednarodni ravni priznani dogodek Elle Style Awards 2016 by Škoda.

To so letošnji dobitniki nagrad Elle Style Awards 2016 by Škoda (foto: Elle) Elle
8. 11. 2016

Na gala večernem dogodku v ljubljanskem Grand hotelu Union je uredništvo revije podelilo nagrade v 7 kategorijah: Elle modni oblikovalec, Elle medijski obraz, Elle ženska, Elle moški, Elle mladi talent, Elle najboljša moška kolekcija in Elle nagrada leta.

Med letošnje nominirance za prestižne nagrade so se uvrstili znani obrazi iz modnega sveta in z drugih kreativnih področij, vse od glasbe do kulinarike, posamezniki in projekti, ki s svojim delom presegajo meje in s svojo prezenco ustvarjajo boljši in lepši svet.  

Letošnji prejemniki nagrad Elle Style Awards 2016 by Škoda po kategorijah so:

Kategorija Nagrada leta 2016: Društvo SOTO za projekt Made in Slovenija – projekt, ki je s svojim delovanjem in zasnovo pomagal širiti slovensko modo tudi izven naših meja.

Društvo za sodobno oblikovanje tekstilij in oblačil (SOTO) črpa navdihe iz skrinje slovenske tekstilne tradicije in v svojih projektih uspešno prepleta sodelovanja z lokalnimi obrtniki, umetniki in manjšimi proizvajalci.

V projektu Made in Slovenija, potujoči prodajni razstavi slovenskega tekstilnega in modnega oblikovanja, so snovalci pozornost usmerili na zamenjavo v označevanju izdelkov, ki na prvo mesto postavlja lokacijo proizvodnje, in ne imena oblikovalca.

Kategorija Modni oblikovalec: Tanja Zorn Grželj - modna oblikovalka, ki s svojo nadarjenostjo od leta 1995 gradi edinstveno modno zgodbo in ustvarja prepoznavne trende.

Njena znamka Tanja Zorn nosi izrazit oblikovalski DNA, v katerem posebno pozornost posveča tako materialom kot krojem, detajli pa so tisti, ki zaokrožujejo njen ustvarjalni proces.

Nominiranci v kategoriji: Alenka Globočnik Fabjan (Akultura), Nina Šušnjara (Susnyara) in Tanja Zorn Grželj (Tanja Zorn). 

Kategorija Elle ženska: Lorella Flego – voditeljica in modna novinarka, ženska, ki v vsakem trenutku naredi močan vtis in pusti pečat. S svojim delovanjem in močno osebnostjo prepričljivo osvaja domače in tuje občinstvo, s katerim je do danes stkala pristen in zaupanja vreden odnos.

Lorella je velika modna poznavalka, ki je nenehno na preži za novimi izzivi ter s svojim odnosom, zakladnico znanja in izkušenj bogati širši modni prostor.

Nominiranci v kategoriji: Lorella Flego, Samira Kentrić in Alma Kochavy.

Kategorija Elle moški: Alen Kobilica – športnik, podjetnik in maneken. Zaradi bolezni, ki mu je leta 2009 vzela vid, svoje življenje dojema kot izziv in ga živi še intenzivneje.

Alen je moški, ki s svojim pogledom na svet, ki ga obdaja, z močno osebnostjo in voljo, s katero gradi številne uspešne zgodbe, predstavlja sodobnega moškega, ki prepričljivo osvaja in navdihuje široko občinstvo.

Nominiranci v kategoriji: Alen Kobilica, Peter Poles in Lukas Zuschlag.

Kategorija Medijski obraz: Inja Zalta – model, igralka in medijska osebnost, ki nas osvaja z izrazito in mladostno prezenco, neizčrpno energijo in velikim ustvarjalnim potencialom. S prepričljivo igralsko nadarjenostjo in širino, suverenim nastopom pred fotografskim objektivom in kamero, je Inja v izredno kratkem času postala eden od najbolj prepoznavnih obrazov.

Nominiranci v kategoriji: Ula Furlan, Senidah in Inja Zalta.

Kategorija Moška kolekcija:. Moške kolekcije se v Sloveniji uvrščajo v enega od najhitreje razvijajočih se segmentov modnega ustvarjanja.

Sara oblikuje za moške, vendar lahko njene kreacije nosijo tudi ženske, saj jih ne namenja spolu, temveč posameznikovemu značaju in njegovemu odnosu do življenja. Mlada oblikovalka uspešno kroji slovenski modni prostor ter ga bogati z unikatnim in drznim 'critical designom', ki na humoren način opozarja na težave v svetu.

Nominiranci v kategoriji: Sara Valenci, Sens – Zlata Zavašnik in Petja Zorec.

Kategorija Mladi talent: Matic Veler - mladi oblikovalec, ki se s svojim prodornim in opaznim delovanjem prebija v ospredje med najbolj perspektivne slovenske kreatorje.

Njegov zaščitni znak so laserski rezi, v svojem oblikovalskem pristopu pa Matic drzno prepleta tradicijo s sodobno tehnologijo in pod njegovimi rokami nastajajo močno ekspresivne kreacije, ki pripovedujejo nadvse čustvene zgodbe. 

Nominiranci v kategoriji: Maja Leskovšek, Matic Veler in Janja Videc.

NE SPREGLEJ: ELLE Style Awards 2016 skozi objektiv fotografa!