To so znani DJ-ji, ki bodo zate ta konec tedna vrteli glasbo brezplačno (TUKAJ!)

Že danes zvečer, v petek 17. aprila, se odpravljamo na veliko 3-dnevno StellarBeat virtualno zabavo, ki se bo odvijala v naših dnevnih sobah. Vse kar potrebuješ so plesni copati, udobna pižama in računalnik. V tvojo dnevno sobo namreč prihaja 12 vrhunskih DJ-jev iz kar 10-ih držav, ki bodo poskrbeli, da bo karantena ta vikend, med 17. in 19. aprilom, polna dobre glasbe.

To so znani DJ-ji, ki bodo zate ta konec tedna vrteli glasbo brezplačno (TUKAJ!) (foto: Unsplash.com) Unsplash.com
17. 4. 2020

V času, ko smo distancirani od prijateljev potrebujemo malo vzpodbude

Zato so se organizatorji največjega elektronskega festivala v Sloveniji, StellarBeat Music Festival odločili, da vaše dnevne sobe spremenijo v veliko plesišče in vas popeljejo na 3-dnevni virtualni festival, kjer se bo zbralo kar 12 DJ-jev. Vsak večer je žanrsko drugače obarvan, tako boste danes na račun prišli ljubitelji techna, sobotni večer bo zanimiv za vse oboževalce house glasbe, medtem ko nedelja vabi z velikimi imeni elektronske plesne glasbe

Na virtualno misijo bodo skupaj s tabo odpotovali Fernanda Martins,

ki velja za eno največjih ženskih imen svetovne techno scene in ne glede na to ali igra najmočnejši hard techno ali najbolj čisti techno, zna uporabiti vso fleksibilnost in vsestranskost, ki jo ponuja sam žanr.

Iz karantene v Bosni se bo javil tudi Mladen Tomic, ki te dni preživlja z družino, veliko časa pa nameni tudi času v studio, kjer pripravlja novo glasbo, ki jo bo čez nekaj mesecev že izdal pri večjih založbah, kot so Night Light Records in drugih.

V prvem večeru se jima bosta pridružili še dve ženski techno velesili, Miss Monique in Nusha. Prva z eklektično mešanico trance glasbe, progresivnega house-a in techna ter slednja z neverjetno glasbeno izbiro, zaradi katere boste plesali dokler ne bodo zajokali vaši hišni copati.

Obema boste lahko prisluhnili tudi poleti, saj prihaja na letošnjo StellarBeat pustolovščino. "To je bilo moje prvo vabilo iz Slovenije in vesela sem, da je prišlo od takšnega festivala, kot je StellarBeat. Videla sem že fotografije in videje preteklih let in kaj naj rečem? Noro se veselim biti del tega," je povedala Miss Monique, ki veliko časa v karanteni preživi prav v svojem domačem studio in ustvarja. 

"Ostanite močni! Obrnite si situacijo v svoj prid!"

Iz italijanske karantene se bo festivalu, v soboto pridružil pionir house glasbe, Paolo Barbato, ki težke čase preživlja s svojo ženo in dvema mačkama.

"V Italiji smo glede karantene zelo striktni, večinoma se zadržujem doma in dvakrat tedensko odidem v trgovino," je povedal Paolo, ki upa na brezskrbno poletje, saj pogreša glasbo, ljudi, klube in festivale.

Pridružuje se mu še z grammyjem nagrajeni David Morales, ki bo pustolovcem postregel s svojim prepoznavnim zvokom, pa AFEKT Music, ki na mizo prinaša edinstvene DJ tehnike in slog ‘scratching-a’.

Vrhunec večera definitivno pripada DJ-ju za zlato masko, skrivnostnemu Claptone-u, enemu najvidnejših DJ-jev na svetovni deep house sceni. S svojim setom bo nedvomno dvignil vaše razpoloženje in vas popeljal v drugo dimenzijo. 

Nedeljski večer bo obarvan z elektronsko plesno glasbo

Del večera  bo ena najpomembnejših osebnosti v tej industriji, Fedde Le Grandu, ki skozi svoje uspešnice potrjuje svojo vsestransko moč in desetletje med 30-imi najbolj vplivnimi DJ-ji na svetu.

Pridružujeta se nedvomno najuspešnejši berlinski duo VIZE, ki jima vesolje ni tuje, njun singel ‘Stars’ je bil namreč del prvega DJ seta iz vesolja.

Nastopil bo tudi Mahmut Orhan, turški fenomen, ki se bo javil iz Istanbula, kjer veliko časa preživi za knjigami, v fitnesu in na vrtu.

"Veliko se igram z psom in delam na novi glasbi, sem pa našel tudi nov hobi, slikanje," pove Orhan.

Sam se veseli, da bo vsega konec in bo lahko odpotoval s svojimi prijatelji do takrat pa polaga na dušo: "Ostanite močni! Obrnite si situacijo v svoj prid, naučite se novih stvari, delajte na sebi in preberite kaj!"

Konec karantene pa že nestrpno čaka tudi Burak Yeter, ki se bo pridružil virtualni odpravi iz Amsterdama, kjer veliko časa preživi v studiu in pripravlja novo glasbo. "Hvala pustolovcem StellarBeat festivala, da plešete z nami! Ostanite doma in ostanite zdravi," je še zaključil Yeter.

StellarBeat virtualni festival MUSIC:ON vas zato vabi že danes, v petek 17., soboto 18., in nedeljo 19. aprila zvečer. Live stream, ki bo za vse pustolovce popolnoma brezplačen, se bo odvil na platformi Facebook na profilu @StellarBeatMusicFestival in na profilih partnerjev prenosa.

Več informacij je zbranih na spletni strani stellarbeat.si