To je ena najbolj zanimivih Slovenk ta hip!

Rea Kolbl, 29-letna Slovenka, diplomantka Berkeleya in Stanforda ter naša edina ultratekačica in tekmovalka v tekih z ovirami najvišjega svetovnega ranga je ambasadorka izziva Spartan Race Slovenia, ki ga bo maja prvič gostila Kranjska Gora.

To je ena najbolj zanimivih Slovenk ta hip! (foto: Promocijsko gradivo) Promocijsko gradivo
14. 10. 2019

Ljubljančanka Rea Kolbl, ki že desetletje živi v ZDA, je edina slovenska tekmovalka v tekih z zaprekami na najvišjem svetovnem nivoju. 

V mladosti je trenirala gimnastiko, ...

osvojila naslov državne prvakinje in bila do najstniških let reprezentanka. Po bežigrajski gimnaziji je končala študij astrofizike na Berkeleyu, že pri 22. letih objavila prvi znanstveni članek v reviji Science, predlani pa zaključila podiplomski študij na Stanfordu. V ZDA je vzljubila tek, kolesarjenje, smučanje, na sploh pa rada preizkuša nove stvari in raziskuje svet.

Že med leti 2012 in 2016 se je uveljavila kot 'trail' tekačica na razdaljah od polmaratona do 50 milj ter postavila rekorde več prog.

Potem pa vzljubila še gorske teke (skyrunning) in teke z zaprekami (obstacle course racing - OCR), še posebno izzive iz serije Spartan Races, ki so eden najhitreje rastočih športov in že trkajo na vrata olimpijske družine, tudi tam pa sodi v svetovni vrh.

Predlani je diplomirala na Stanfordu, se preselila v Colorado in se povsem posvetila športu.

Od takrat niza zmage na razdaljah od 5 milj do 24 ur, teče ultramaratone, stopničke osvaja v gorskem kolesarstvu, v tekih z zprekami nad 30 milj pa je nepremagljiva. "Najraje tečem, smučam, kolesarim in plezam v hrib – na vrhove z epskimi razgledi. Daljša kot je razdalja, raje se je lotim in še vedno iščem svoje skrajne meje vzdržljivosti," pravi naša šampionka.

Hitro klikni na spodnji video in spoznaj strastno športnico TUKAJ: