Si želiš biti KUL? Kaj če se vpišeš na TOLE kul šolo?

Kako se ti sliši 'mednarodna šola'? Kul, ne? Beri dalje ...

Si želiš biti KUL? Kaj če se vpišeš na TOLE kul šolo? (foto: Profimedia) Profimedia
29. 1. 2020 | Promocijsko sporočilo

Si na tej strani pristala zato, ker se nikakor ne moreš spoprijateljiti s svojo srednjo šolo? Če se v poplavi 'klasičnih' izbir nikakor ne moreš odločiti za svojo, smo zate poiskali nekaj razlogov, zakaj je morda čas, da razmisliš o vpisu na mednarodno šolo QSI International School of Ljubljana

#1 Angleščina

Če si že kdaj pobrskala po zaposlitvenih straneh mednarodnih podjetji, potem zagotovo veš, da številni za delo zahtevajo prav angleščino. Več kot 400 milijonov ljudi uporablja angleščino kot prvi jezik (kot uradni jezik je denimo zabeležena v kar 55 državah), zato ni presenetljivo dejstvo, da mnogo organizacij posluje v angleščini ne glede na zemljepisni položaj prestolnice, kjer imajo sedež.

Si vedela tudi, da ...

... študije kažejo, da ljudje, ki govorijo dva ali več jezikov, s staranjem ohranjajo zanimanje za svet okoli sebe in so aktivnejši v svoji okolici?

... ter da ti poznavanje in govorjenje v angleščini pomaga postati boljši poslušalec? Hm... 

#2 Mojstrsko učenje (tako imenovani Mastery Learning)

Prva matična šola QSI je bila ustanovljena v Jemnu leta 1971 in je do danes razvila 38 podružnic v 27 državah na šestih od sedmih celin.

Osnovni namen ustanovitve šole QSI je omogočiti varno intelektualno zavetje kar sedem tisoč znanja željnim učencem.

Ponujajo namreč akademski program izobraževanja (v celoti ga akreditira MSA), ki temelji na mojstrskem učenju oziroma tako imenovanem Mastery Learning.

#3 Individualen pristop, ki se ti popolnoma prilagaja

Predstavljaj si šolo, ki ti je pisana na kožo. No, takšna je QSI International School of Ljubljana, v kateri vsakega učenca ocenijo, mu omogočijo spodbudno učno okolje za osebni razvoj in uspešno učenje, za razvijanje njegovih močnih in šibkih področij v skladu s slogom učenja in individualnim napredovanjem. 

Akademski program sicer vključuje matematiko, naravoslovje, družbene vede, zgodovino, angleščino, umetnost, likovno umetnost, športno vzgojo in jezike, vključno s slovenščino.

QSI verjame v kakovostnejšo vsrkavanje znanja pri učencih, kadar jim je zagotovljena osnovna motivacija za učenje: spodbudno in sprejemajoče okolje za odnose med učenci in med učitelji in učenci.

Šola je ne nazadnje dolžna zagotoviti pogoje za uspeh, zato slogan "Uspeh za vse!" ni le moto, ampak cilj vsake šole QSI.

QSI verjame, da obstaja povezava med tem, kako učenec dojema svoj uspeh in dejansko uspešnostjo. "Učenci, ki redno doživljajo neuspeh, verjetno sebe ne bodo videli kot uspešne, zato je pomembno prekiniti cikle neuspeha. Cilj QSI je postaviti učence v situacije, kjer bodo začeli doživljati uspeh," so prepričani.

#4 Šola ob gozdu in reki 

Veš tisto, ko se v filmih nekateri otroci odpravijo v šolo na prelepi lokaciji? No, QSI International School of Ljubljana, ki v Sloveniji deluje že skoraj 22 let, se nahaja v stavbi ob gozdu in reki.

Tam je veliko učilnic namenjenih osnovnim predmetom, imajo pa tudi posebne učilnice za znanost, glasbo, jezike, tehnične krožke ter veliko telovadnico za športne aktivnosti.

Pridi in poglej, kako je videti v živo:

QSI International School of Ljubljana vsak petek v februarju med 9. in 11. uro ter med 15. in 17. uro prireja dneve odprtih vrat.

Če se ti porajajo dodatna vprašanja, jih posreduj prek elektronske pošte na ljubljana@qsi.org.

Na kratko o QSI International School of Ljubljana:

QSI International School of Ljubljana ponuja izobraževanje za mladino od 3 do 18 let. Učenci so razporejeni v maloštevilne razrede po starosti in po predmetih ter napredujejo glede na učne sposobnosti.

Več si preberi tukaj.

Fotografije: Profimedia