Ti in tvoje dogodivščine skozi filter!

Verjetno si že uganila, da bomo govorili o Instagramu, eni naj­bolj popularnih mobilnih aplikacij, ki nudi vpogled v tvoje življenje prek slik. Za svojo jo je vzelo več kot 100 milijonov uporabnikov, ki objavijo več kot 40 milijonov slik dnevno. Ogromno? Številka se vsak dan še povečuje!

30. 5. 2013

In zakaj je tako priljubljena? V nas­protju s fotoaparatom telefona nikoli ne pustiš doma in tako lahko dokumentiraš vse zanimive stvari, ki se ti zgodijo ali privabijo tvojo pozornost, kjerkoli že si. Fotografiji nato s primernim filtrom 'popraviš' kakovost, dodaš komentar in jo objaviš. Vse fotke preprosto deliš tudi na druga družbena omrežja, kot so Facebook, Twitter, Tumblr, Foursquare, Flickr ali jih pošlješ po mailu.

Kljub preprostosti aplikacije s tabo delimo še nekaj trikov, zaradi katerih se bodo ♥ tvojih fotografij lahko le množili:

1. Razmišljaj v kvadratih. Fotke posnemi s fotoaparatom na telefonu in jih šele nato uporabi v Instagramu. Upoštevaj, da so Instagramove fotke kvadratne, čemur prilagodi tudi kom­pozicijo. Naredi jih več, da lahko potem izbereš tisto, ki ti najbolj ustreza.

2. »Spimpaj« fotko. Na voljo imaš 19 različnih filtrov in prav tol­iko okvirov. Preizkusi vse! Eksperimen­tiraj in daj svojim fotkam značaj. Kljub vsemu ne pozabi, da ima poseben čar tudi tista brez filtra, ki jo lahko izpostaviš s hashtagom #nofilter.

#barvastehlace.

3. Komentar naj bo 'smart'. Fotografija ne potrebuje dobesed­nega prevoda, ampak pameten, šaljiv, mogoče provokativen komentar, ki se navezuje nanjo. Če opevaš suši time, poskrbi, da bo na fotki vsaj ena sled azijske specialitete.

4. Fotko opremi s #hashtagi. Zaradi dodanega hashtaga se bo fotka prikazala vsem, ki iščejo vsebine, podobne tvoji. S pravilno izbranimi tagi bodo tvoje fotke prejele več všečkov, ti pa se boš lahko pohvalila z več sledilci (ang. followerji). Hashtage zato izberi previdno – naj se smiselno navezujejo na fotografijo (#cosmo #office #iphone #obssesion #girls #fashion) ali jih uporabi kot nekakšen dodatni podnapis fotki (#shinelikeastar #sweetdreams #hud­joke). Če si v dilemi, ali določen hashtag uporabiti ali ne, se vprašaj, ali bi foto­grafijo, označeno z njim, iskala tudi sama.

Stari že, ne pa vintage.

5. S hashtagi ne pretiravaj. #stavkom, #v #katerih #pohashtagas #prav #vsako #besedo se izogibaj. Zakaj? Ker hashtagi niso smiselni in jih uporabniki ne iščejo ter tudi zato, ker s tem najedaš vsem, ki se trudijo tvoj komentar prebrati.

6. Več je manj. Ni treba, da objaviš čisto vse, kar se ti v življenju zgodi. Svojim sledilcem razkrij toliko, da z veseljem pričakujejo vsako tvojo objavo. Fotke vsakih pet minut te bodo hitro stale sledilcev.

7. Samocenzura je 'in'. Razum­ljivo in prav je, da si malce egocentrična, vendar nas tvoj obraz iz vseh možnih kotov ne zanima preveč, da o fotkah v spodnjicah niti ne govorimo. Zagotovo lahko svetu bolj kreativno pokažeš, kdo si in kaj ti je všeč.

8. Unikatnost tukaj in zdaj. Bistvo Instagrama je izražanje sebe in stvari, ki pritegnejo tvojo pozor­nost tukaj in zdaj. Inspirativni verzi in fotografije z interneta bolj kot na Insta­gram sodijo na tvoj Facebook profil.

9. Ne pretiravaj z objavami hrane. Res nas ne zanima, kaj vsak dan poješ za zajtrk, malico, kosilo ... Razumemo pa tisti trenutek, ko s pono­som objaviš suši, ki si ga naredila sama. Ko v komentar zapišeš, da je res mmm ..., srčki kar rastejo.

Suši time

10. Na komentarje pri­jateljev odgovarjaj z @. Preden nekomu odgovoriš, pred ime napiši @. Le tako bo namreč jasno, komu je odgovor namenjen.

11. Premisli, preden Instagram fotke deliš na Facebooku. Facebook uporabniki niso najbolj naklonjeni hashtagom, zato se potrudi in deli fotko brez njih.

12. Sledi nam na Instagramu. Če si bolj radovedne sorte in želiš vedeti vse o dogajanju v roza pisarni, nam sledi na @cosmopolitansi!

Če boš katerega od nasvetov kdaj uporabila, smo dosegle svoj namen. Ti je članek všeč? Share it ;)

Spremljaj nas tudi na Facebooku in Twitterju.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri