Teden otroka s poslanico opozarja na revščino in bedo slovenskih otrok

Zveza prijateljev mladine Slovenije je v svoji Poslanici ob Tednu otroka opozorila na revščino in bedo premnogih otrok v naši državi, ki zaradi izgube zaposlitvenega statusa staršev ali skrbnikov nimajo dostopa do osnovnega zdravstvenega zavarovanja, šolanja in zdrave prehrane.

1. 10. 2012

Slovenija je še vedno brez zakonodaje, ki prepoveduje telesno kaznovanje otrok, obstoječa zakonodaja s področja zaščite življenja, varnosti in dostojanstva otrok ni dovolj ućinkovita.

Konvencija o otrokovih pravicah, ki je bila sprejeta pred 23-leti in v Sloveniji, velja od leta 1992, ureja temeljna področja otrokovih pravic.

Predstavlja pomemben zgodovinski mejnik in vest človeštva. Je vodilo pri oblikovanju, sprejemanju in uveljavljanju standardov zaščite, varstva in razvoja otrok. Pomembno in temeljno načelo Konvencije o otrokovih pravicah je, da so otrokove koristi temeljno vodilo za vsa ravnanja in vse odločitve v zvezi z otrokom.

Več o tem tudi na povezavi spletne strani ZPMS in v prispevku Začenja se Teden otroka: Vsi nosimo odgovornost za revščino otrok.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri