Teden Evrope z raznolikim programom dejavnosti

V Tednu Evrope je na programu raznolik urnik dejavnosti, ki se bodo zvrstile med 5. in 9. majem.

7. 5. 2014

Dan Evrope bodo obeležili v petek, 9. maja, ko bo Informacijska pisarna Evropskega parlamenta odprla svoja vrata. Ta dan bo v konferenčni dvorani Hiše EU med 10. in 12.30 uro prenos v živo iz Strasbourga Evropske konference za mlade »EYE«.

Konferenca bo potekala pod sloganom »Ideje za boljšo Evropo«. V Strasbourgu se bo zbralo nekaj tisoč mladih Evropejcev, ki bodo skupaj s predstavniki evropskih institucij in združenj razpravljali o tem, kako naj se Evropska unija bolje posveti njihovim potrebam.

Ves teden pa bo pred Hišo EU stala stojnica Evropskega parlamenta z informativnim in promocijskim gradivom. Mimoidoči bodo lahko zavrteli kolo sreče in preizkusili svoje znanje o Evropski uniji, lahko pa se bodo tudi odpočili v Evropski knjižnici pod krošnjami in v miru prelistali knjigo ali dve.

V sredo 7. maja bo Informacijska pisarna Evropskega parlamenta prisotna tudi na Škisovi tržnici, kjer bomo predstavili delovanje Evropskega parlamenta, študenti pa se bodo lahko udeležili tudi nagradne igre na temo evropskih volitev.

V Hiši EU se bodo v tem tednu zvrstile še številne aktivnosti , ki bodo udeležence nagovarjale k aktivni participaciji, prostovoljstvu, mobilnosti, študiju, praksi in zaposlitvi v EU.  Mladi bodo med drugim lahko dobili napotke, kako svojo izobrazbo in kompetence učinkovito predstaviti delodajalcem in izobraževalnim ustanovam, predstavili izbirne postopke in priložnosti za zaposlitev v institucijah EU in možnosti, ki jih mladim ponujajo programi Erasmus+, Mladi v akciji,  Erasmus za mlade podjetnike, Eures, Europass in Evropski socialni sklad.