"Psi ne umrejo. Psi samo zaspijo v naših srcih" (ganljiv zapis za VSE lastnike psa🐶)

Nas je ganil do solz. 😞❤️

"Psi ne umrejo. Psi samo zaspijo v naših srcih" (ganljiv zapis za VSE lastnike psa🐶) (foto: Profimedia) Profimedia
28. 10. 2020

Življenja si brez naših štirinožnih prijateljev sploh ne predstavljamo, izguba psa pa vsakega lastnika izjemno užalosti in prizadene.

Prav to se je zgodilo Ernestu Montague, ki pa je svojo bolečino ubesedil z mislijo, da bi lahko na tak način pomagal mnogim ljudem, ki se soočajo z izgubo hišnega ljubljenčka.

Poglej, kaj je zapisal:

»Nekateri od vas, še posebej tisti, ki ste pred kratkim izgubili psa, tega še niste čisto dojeli.

 Ne čutim potrebe, da bi to razlagal, ampak ker sam nisem večen, moram to razložiti.

Psi nikoli ne umrejo. Ne vedo, kako to storiti. 

Že res, da postanejo utrujeni in zelo stari, kosti jih začnejo boleti. Ampak ne umrejo.  Če bi umirali, ne bi še  vedno radi hodili na sprehod, a so ga vedno tako veseli, še dolgo potem, ko jim stare kosti rečejo: "Ne, to ni dobra ideja. Ne gremo na sprehod."

Vedno radi hodijo na sprehod.  

Tudi če naslednji korak pomeni, da jih njihove stare tetive ne bodo držale, bodo želeli hoditi še naprej. Hoja z vami jim pomeni vse in simfonija vonjev, ki jih obdaja, je njihov svet. 

Mačji popek, vonj drugega psa, gnilobni ostanki ptic in vi. To je tisto, zaradi česar je svet zanje popoln, v popolnem svetu pa ne moreš umreti.

Psi postanejo "zelo zaspani". Ko mislite, da je vaš pes mrtev, je v resnici samo zaspal v vašem srcu. Še vedno maha z repkom, zaradi česar vas boli srce in ves čas jokate.  Kdo ne bi jokal. Joj! 

Tam se sprehajajo, ko se okrog vašega srca prebudijo, pa pravijo: "Hvala! Hvala za toplo mesto za spanje, tako blizu tvojega srca, dragi moj lastnik!"

Na začetku se še vedno zbudijo. Njihov rep maha. Toda čez nekaj časa spijo vedno več.  Kakorkoli že, kot sem rekel, zaspijo v vašem srcu in ko se zbudijo, mahajo z repkom. Po nekaj pasjih letih spijo dlje in dlje.

Vse življenje so bili del vas in to vesta oba. Ampak naj vas to ne zavede, niso mrtvi. Tega ni.  Spijo vam pri srcu in se zbudijo, ko to najmanj pričakujete. Žal mi je ljudi, ki nimajo spečega psa v srcu. Toliko izgubijo.

Žal mi je, ampak jokal bom.«

Fotografije: Profimedia, GIPHY

Preberi še: "Če bi bila ptica, bi točno vedela koga posrati." (izpoved mlade Slovenke, ki te bo nasmejala do SOLZ)

Priporočamo tudi: Si obraz navadno umivaš pod tušem? Dermatologi pojasnjujejo, zakaj tega NIKOLI več ne naredi

Te morda zanima tudi: Napovedujemo 3. Blogersko konferenco, na kateri bomo govorili o vplivnostnem marketingu