Tako luštno smo se imeli na 16. dm teku! (FOTO)

16. dm tek za ženske v soboto, 11. junija, v park Tivoli ni privabil zgolj na tisoče tekačic in tekačev, ampak tudi znane obraze. 

Tako luštno smo se imeli na 16. dm teku! (FOTO) (foto: Jure Makovec) Jure Makovec
16. 6. 2022

Med ljubitelji tega tekaškega praznika, ki je prostrane tivolske trase letos obarval v odtenke barve leta, vijolične Very Peri, so se znašli tako glasbeniki, radijski voditelji kot nekateri vplivneži.

Nekateri izmed njih tudi sami gojijo naklonjenost do teka, spet drugi pa dm tek za ženske prepoznavajo kot tekaški dogodek, kjer tek, dobra glasba in druženje vsako leto poskrbijo, da ženska energija preplavi osrednjo zeleno oazo sredi prestolnice.

Od ranega jutra pa vse do zgodnjega popoldneva so na osrednjem odru za vseskozi dinamično dogajanje skrbeli že stari znanci dm teka, Čuki.

Ritem so narekovali tako s svojimi uspešnicami kot nekaterimi drugimi slovenskimi hiti in tako poskrbeli, da se je energija tudi po opravljenih tekaških preizkušnjah do vrelišča nato povzpela še na plesišču.

Besedo so si Čuki vseskozi spretno podajali z voditeljema dm teka za ženske, ki sta prav tako nepogrešljivi del že nekaj let – Klemen Bunderla in Klemen Bučan.

Oba Klemna sta tekačicam in tekačem vseskozi nudila podporo in jih bodrila ob progi, kar nekaj znanih obrazov pa se je tudi pomešalo med tekmovalce. Med njimi so tako bili Franko Bajc, Denis Porčič Chorchyp, Antea in Uroš Bitenc ter Žiga X Gombač. dm tek za ženske je letos postregel z novostjo, trail tekom, kjer so se tekačicam prvič v 16-ih letih lahko na progi pridružili tudi moški.

Vlogo podeljevalke medalj najboljšim tekačicam na odru je letos prevzela Marjanca Polutnik. V nadaljevanju popoldneva je nato sledil še koncert Nine Pušlar, ki je dogodku dodala piko na i ter z zbrano množico uro in pol prepevala svoje največje uspešnice.