TAKO bo tvoj Instagram profil videti bo-žan-sko! (nasveti slavnega slovenskega fotografa)

To pa je Instagram odkritje tedna, kaj? ;)

TAKO bo tvoj Instagram profil videti bo-žan-sko! (nasveti slavnega slovenskega fotografa) (foto: Tibor Golob) Tibor Golob
4. 6. 2018

Modni fotograf Tibor Golob že nekaj časa skrbi za čudovite fotografije, ki z znanimi Slovenkami krasijo številne naslovnice časopisov, modne zgodbe in družbena omrežja. In z nekaj triki je lahko tudi tvoj Instagram 'feed' videti tako fantastično!

Tibor je nedavno kreiral čudovito modno zgodno za Huawei, ki je bila posneta dan po globalni predstavitvi serije telefonov Huawei P20, in sicer kar v Parizu. Preveri, kaj moraš upoštevati, da boš tako fantastične fotografije za svoj Instagram profil posnela tudi sama.

TAKO bo tvoj Instagram profil videti bo-žan-sko! (nasveti slavnega slovenskega fotografa):

1. Približaj se

Legendarni fotograf Robert Capa je nekoč dejal: "V kolikor vaše fotografije niso dovolj dobre, niste dovolj blizu."

Med zajemanjem portretov mnogo ljudi podzavestno stopi korak nazaj, a se ravno s približanjem gledalec res potopi v fotografijo in postane bolj povezan.

5x hibridna povečava, ki jo ponuja Huawei P20 PRO, omogoča poustvarjanje učinka fotografiranja z daljšo goriščnico – to pa popolnoma spremeni pravila igre.

2. Fotografiraj skozi elemente v ospredju

Obstaja veliko različnih načinov, kako razviti svoj stil portretne fotografije. Poskusi fotografirati svoje subjekte preko šopka rož in s tem dosezi popolno umetniško sliko za na Instagram. Ali pa blizu objektiva postavi božične lučke ali lampijončke in dobila boš mehak in popačen učinek.

Na voljo imaš ogromno dodatkov, ki jih lahko uporabiš na različne načine ter tako dvigneš vašo fotografijo. Pazi le, da imate napravo, ki zna obdržati točko ostrenja ves čas čisto in ostro.

3. Spomni se pravila tretjin in potem prekrši pravila

Pravilo tretjin v fotografiji narekuje, da poravnaš subjekt z vodilnimi črtami in njihovimi presečišči. Gre za zelo uporabno pravilo, ki pomaga pritegniti pozornost na točke interesa. Vendar naj te ta pravila ne omejujejo preveč – vedno je namreč prostor za tvoj osebni stil. Konec koncev želite izstopati iz množice.

4. Spremeni osvetljenost slike

Naši možgani samodejno prilagodijo sliko, ki jo vidimo tako, da je povsem pravilno osvetljena. Ravno zato je zabavno spremeniti čas osvetlitve na fotoaparatu in zajeti sliko, ki je naše oči enostavno ne morejo videti. Pametni telefon kot je Huawei P20 Pro je odličen za kaj takšnega, saj nima zgolj umetne inteligence, ki bi ti pomagala, ampak tudi način s profesionalnimi nastavitvami.

5. Združi več teh principov

Naredi svoje potrete še bolj zanimive s kombiniranjem in združevanjem teh nasvetov. Spreminjaj in razvijaj način zajema fotografij dokler ne najdete sovjega edinstvenega stila.

6. Upoštevaj skrivno sestavino dobrih fotografij Tiborja Goloba!

"Kadar daš sebe v svoj projekt, si že naredil ogromno! In to je tisti čar, ki se takoj opazi," pravi Tibor.

Spoznaj prvi pametni telefon s trojno Leica kamero, Huawei P20 PRO in njegove inovativne funkcije, kot je tehnologija mojstrske umetne inteligence ter umirjanja slike tukaj!

Ključne lastnosti serije Huawei P20:

  • Napreden sistem kamer zajame več svetlobe, več podrobnosti in več lepote s pomočjo revolucionarne trojne kamere Leica s 5x hibridnim zoomom na modelu Huawei P20 Pro ter dvojno kamero Leica na modelu Huawei P20.
  • Inovativne fotografske zmogljivosti, ki jih nadgrajujeta t.i. Master AI, ki omogoča učinke profesionalne fotografije s pomočjo umetne inteligence, ter Huawei AIS za zmogljivo tehnologijo umirjanja slike.
  • Komajda prisoten rob okoli zaslona ter oblikovanje z osupljivimi barvami, ki jih je navdihnila svetloba. Končna obdelava površine, ki odbija in lomi svetlobo, je osupljiva. Med drugim se svetloba lomi s posebno obdelavo površine z učinkom barvnega preliva, ki jo najdemo tako na modelu Huawei P20 kot tudi na P20 Pro.
  • Vrhunska zmogljivost, ki jo prinašate Kirin 970 z namensko nevronsko procesno enoto (NPU - Neural Processing Unit) ter vmesnik EMUI 8.1, ki temelji na sistemu Android 8.1 za najboljšo in gladko uporabniško izkušnjo.

Fotografije: Tibor Golob in promocijsko gradivo