Ta resnična zgodba vrača vero v človeštvo in moč ljubezni

Letošnje poletje smo odkrili zgodbo, v kateri glavno vlogo igra ljubezen, ki je združila par na spodnji fotografiji - na kolesu sta Pikej in Lotta. Njuna zgodba se začne …

Ta resnična zgodba vrača vero v človeštvo in moč ljubezni (foto: promocijsko gradivo/Felix) promocijsko gradivo/Felix
21. 7. 2017

… v Indiji. Tam se je sredi džungle rodil Pikej, ki mu je ob rojstvu astrolog napovedal, da se bo poročil z žensko, ki ne bo iz njegove države.

“Ne smeš je iskati, sama te bo našla,” je rekel astrolog in tako so bili vsi prepričani, da je njegova prihodnost že določena.

In res, v času ko si je Pikej kot študent umetnosti leta 1975 v New Delhiju služil kruh z risanjem portretov, je spoznal Švedinjo Lotto in se vanjo nesmrtno zaljubil.

Ko se Lotta v predelanem Volkswagnovem kombiju s hipijskimi prijatelji vrne na Švedsko, Pikej vzame usodo v svoje roke. Usede na staro kolo in odpelje za njo … 

V obratni smeri (s kolesom!) prevozi hipijsko pot, po kateri so mladi zahodnjaki prihajali iskat razsvetljenje na Vzhod.

Med potovanjem razmišlja: “Ve, da ga vodijo čustva in da je nerazumen. Posluša svoje srce in svoj notranji občutek. Vožnja s kolesom je veliko predolga in nevarnosti številne. Tveganje za neuspeh je precej veliko. Pravzaprav je njegov nemogoč. Le z zavračanjem logičnega razmisleka lahko nadaljuje svojo pot.

Do zdaj še ni srečal nikogar, ki bi mu rekel, da je nemogoče prikolesariti do Švedske. Na poti kar mrgoli ljudi, ki so mu podobni. Neutrudni popotniki. Kulturni begunci. Iskalci. Poleg hipijev srečuje tudi migrante, ki iščejo delo - revne Azijce na poti v bogato Evropo. S sopotniki si deli občutek, da je vse mogoče.

[…] Človek bi moral potovati vse življenje, pomisli, vse življenje bi se moral nenehno srečevati z novimi, vznemirljivimi ljudmi.

Po 7000 kilometrih puščave, gora, savane in urbanih mest se znajde pred svojo drago. In njenim svetom. Popolnoma drugačnim od njegovega …

Nepozabna zgodba, ki vrača vero v človeštvo in moč ljubezni, je zapisana v knjigi O Indijcu, ki se je s kolesom peljal vse do Švedske, da bi tam znova našel svojo veliko ljubezen.

Ta resnična zgodba pripoveduje o neverjetni usodi Indijca brez kaste, nedotakljivega Pradjumna Kumarja, imenovanega Pikej.

Rodil se je v osrčju indijske džungle, preživel otroštvo med kobrami in drugimi eksotičnimi živalmi ter se po številnih preprekah in zapletih vpisal na umetniško šolo v New Delhiju.

Čeprav je bil velikokrat brez hrane in je spal pod mostom, je vztrajal in njegovo nadarjenost za risanje portretov so opazili številni ljudje. Tudi svetlolasa tujka, ki se je nekega večera pojavila ob njegovem slikarskem stojalu in mu v trenutku ukradla srce.

Pripravila: Š. S.