Preveri, kam ta konec tedna potujeta dva znana slovenska blogerja!

Med 11. in 15. avgustom se bo v Tisnem odvijal nepozaben elektronski festival Defected Croatia 2016. Tja se z Renault Crossoverjema odpravljata tudi dva slovenska blogerja! 

Preveri, kam ta konec tedna potujeta dva znana slovenska blogerja! (foto: Renault) Renault
10. 8. 2016 | Promocijsko sporočilo

Slovenska blogerja Ajda Sitar, modna in lepotna blogerka, in Jure Marolt, oče, novinar, bloger in ustanovitelj Ljubkega nesmisla, se to poletje potepata po poletnih elektronskih festivalih z vrhunskima trendi Renault Crossover avtomobiloma (Renault Kadjar in Captur) in ti predstavljata ikonične festivalske trenutke (#IconicFestivalMoments).

Ta konec tedna se odpravljata na priljubljen festival Defected v Tisnem na Hrvaškem! Še preden širni Sloveniji, in tudi tebi na Cosmu seveda, sporočita svoja doživetja, preberi nekaj utrinkov, kako sta preživela dneve na julijskem festivalu CMA.

Ajda Sitar o festivalu CMA: 6 držav v 24-ih urah in ikonični razgled

Ajda Sitar

Direktno s tople in soparne mehiške obale, preko Londona do Benetk, se je moja pot na Croatia Music Adventures festival vila preko Italije, Slovenije (pozdravljena moja rodna država za eno uro!) in še kar nekaj ur dalje po Hrvaški vse do Dubrovnika. Mehika, Velika Britanija, Italija, Slovenija, Hrvaška in celo delček Bosne pri Neumu – 6 držav, ki sem jih prevozila v manj kot 24ih urah do svojega končnega cilja, prečudovitega dalmatinskega mesta z bogato zgodovino. Tokrat je manjšega Capturja zamenjal njegov večji brat Kadjar, v katerega smo brez težav stlačili dva ogromna kovčka polna ženskih oblek in mehiškega peska, dva manjša (eno ročno prtljago in en mini kovček mojega dragega) ter še celo vrsto (ne)potrebnih reči. Lagala bi, če bi rekla, da pot ni bila naporna, pa vendar je bilo vredno. Nekoliko je pot olajšala tudi Kadjarjeva navigacija, avtomatski menjalnik in tempomat. Pogovor o dogodivščinah iz obal Mehike je krajšal kilometre, udobje sovoznikovega sedeža pa me je vabilo k spancu. Nisem se dala! Ostala sem budna prav celotno pot in tako kot prava sovoznica podpirala mojega dragega, ki je bil na cesti že 12ur. VEČ PREBERI TUKAJ

Jure Marolt o festivalu CMA: Daleč je morje, še dlje pa Dubrovnik

Jure Marolt

Natanko tako sem se počutil, ko sem vstal drugi dan po izjemni prvi noči. Nisem vedel, kateri del telesa je moj in kateri je le navidezen, kje je glava in kje je rit. Vedel sem le, da potrebujem veliko, veliko vode in mrzel tuš. Tako kot se je Hemingwayev starec boril s kitom na odprtem morju, sem imel krvoločen boj s samim sabo. Ker me je vse bolelo, sem se počutil kot starec. Ker sem imel iz balkona pogled na morje, pa sem se še toliko bolj poistovetil z njim.

Če gre na daljše potovanje z avtom pet ljudi, je v majhnem prostoru za dalj časa ujetih pet karakterjev. Pet različnih osebnosti, pet povsem samosvojih pogledov na svetu. Pet mehurjev, ki delujejo različno, in pet želodcev, ki potrebujejo različne vsebine. Ko potuješ z vrstniki v avtu, potuješ pravzaprav s plejado majhnih, tebi nerazumljivih posebnosti. Sčasoma vsak pokaže svoj pravi obraz. In to je bistvo vsega. Da ostaneš zvest samemu sebi v okolju, ki je povsem drugačno kot tvoje. V Kadjarju nas je potovalo pet (udobno, might I say, crossoverji ftw!). In čeprav je ta pot odkrila, kolikšne razlike so pravzaprav med nami, smo si bili zaradi tega ob koncu bližje kot kadarkoli prej.

Roadtripi so bili vedno sinonim poletja in brezskrbnosti. Turisti na sedmo potenco. Velika sončna očala, oblačila s cvetličnimi ali havajskimi vzorci, slamnati klobuki, papuče. Zagorela polt in slani lasje. Premalo spanca in preveč dogajanja. Bistvo roadtripov je v tem, da svoje misli uredimo šele potem, ko pridemo nazaj domov, kakšen dan ali dva kasneje. In bistvo je, da spomini ostanejo z nami za vedno. VEČ PREBERI TUKAJ

Renault

Imaš tudi ti rada poletne avanture?

Potem te bosta navdušili vozili Renault Kadjar in Captur! Avtomobila sta kot naročena zate in tvojo družbo ter vaše poletne roadtripe. Ta vsestranska crossoverja te namreč enako elegantno popeljeta tako po cestah kot pomanj utrjenih poteh.

Renault Kadjar te bo naravnost osvojil s svojim neustrašnim videzom, kompaktnim ogrodjem, večjo oddaljenostjo od tal, sprednjo in zadnjo zaščito podvozja ter 4-kolesnim (4WD) ali 2-kolesnim (2WD) pogonom, s čimer uteleša duh mestnega terenca.

Tudi Renault Captur bo zadostil vsem vašim potrebam. Njegov značaj in trpežnost športnega terenca, funkcionalnost enoprostorca in užitek v vožnji kot pri limuzini, pa bodo tebi in tvoji družbi pričarala nepozabno festivalsko poletje 2016!