Svetovni dan knjige bo tokrat kar Noč knjige

Na svetovni dan knjige v Sloveniji bo letos prvič organiziran dogodek: Noč knjige.

22. 4. 2014

Gre za mednarodni dogodek, ki podpira in slavi knjigo in branje kot temeljna gradnika zdrave družbe, nagovarja vse generacije bralcev ter spodbuja dvig bralne kulture, pismenosti ter vrednot domišljije in znanja v družbi.

Projekt Noč knjige 2014 poteka pod častnim pokroviteljstvom Slovenske nacionalne komisije za Unesco.

Noči knjige se je pridružilo že 65 krajev (vključno s Celovcem in Trstom), na 134 prizoriščih je prijavljenih približno 230 dogodkov.

Večerni program Noči knjige 2014 bo dopolnil dopoldanski in popoldanski program za mlajše, ki bo svojstvena nadgradnja projekta Noč branja, ki že nekaj let poteka po nekaterih slovenskih šolah. 

V Ljubljani se bo na ploščadi pri Slovenskem etnografskem muzeju (Metelkova 2) zgodila knjižna tržnica Trg 1001 noči. Program bo trajal vse do ene ure zjutraj.

Tudi nacionalna televizija se je pridružila Noči knjige in bo v sredo, 23. aprila, ob 22. uri začela filmski maraton po literarnih predlogah, ki bo trajal vse do jutra. Filmi: Zloglasen, Truman Capote; Labirint, Kate Mosse: Umirajoča žival, Phillip Roth in Svet je velik in rešitev je za vogalom, Stephan Komandarev.

Vsi dogodki po vseh krajih Slovenije na nocknjige.si.