Študentska delovna brigada bo letos v Zgornji Savinjski dolini

ŠOUM vabi vse študente, ki želijo s svojim prostovoljnim delom pomagati krajanom Solčave in Luč, da se udeležijo letošnje Študentske delovne brigade.

30. 4. 2012

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) bo med  20. in 29. julijem 2012 organizirala že 14. Študentsko delovno brigado, ki bo tokrat potekala v Zgornji Savinjski dolini, v občinah Solčava in Luče.

Namen Študentske delovne brigade je v prvi vrsti pomoč krajanom demografsko ogroženih področij, spodbujati prostovoljstvo med študenti, pomembno pa je tudi druženje med študenti, saj se tu sklenejo prijateljstva, ki trajajo še dolgo po zaključku brigade. Ob tej priložnosti ŠOUM vabi vse študente, ki želijo pomagati s svojim prostovoljnim delom, da se udeležijo letošnje brigade.

Število mest je omejeno, zato naj se zainteresirani čim prej prijavijo na spletni strani www.dostop.si/sdb, kjer imajo na voljo tudi vse potrebne informacije.

Zdaj že tradicionalno!

Med poletnimi počitnicami se na pobudo ŠOUM vsako leto zbere približno 50 študentov, ki so pripravljeni prostovoljno pomagati pomoči potrebnim.

Pomoč nudijo prebivalcem krajev, ki so jih prizadele naravne nesreče ali pa so demografsko ogroženi. Študentska delovna brigada je največji prostovoljni projekt Študentske organizacije Univerze v Mariboru.

Pred samo brigado, od aprila do junija, poteka tudi promocija Študentske delovne brigade. Z igrami in nagradami bodo študenti promovirali prostovoljno delo, še posebej Študentsko delovno brigado. Na ta način želijo v ŠOUM spodbuditi študente, da počitnice preživijo na nekoliko drugačen način.