Strokovnjaki razkrivajo: To so TOP tekaški čevlji (za najboljšo ceno)

Si pred poletjem k življenju obudila svojo strast do teka? To so tekaški čevlji, ki bi jih v omari morala imeti vsaka strastna ljubiteljica teka.

Strokovnjaki razkrivajo: To so TOP tekaški čevlji (za najboljšo ceno) (foto: Profimedia) Profimedia
17. 4. 2019 | Promocijsko sporočilo

Tek je lep, ko v njem uživamo, ko nas nič ne boli in sta razdalja ter hitrost v skladu z našimi zmožnostmi. 

Žal ogromno tekačev in tekačic predčasno neha teči zaradi takšne ali drugačne poškodbe.

Najpomembnejši postavki, da se nam to ne zgodi, pa sta pravilna tehnika teka in izbira tekaške obutve.

TU boš našla VSE kar potrebuješ:

"Ko se z nekom pogovarjamo o teku, se seveda najprej vprašamo, po kakšni podlagi teče, ali je ta urejena ali gre za brezpotja. Seveda tek po urejenih podlagah naprej delimo na hitre, krajše teke ali pa na dolge. Vemo pa tudi, da nekateri tečejo občasno, drugi pogosto. Ko smo upoštevali vse to, je bila rešitev logična," je o izbiri tekaške obutve povedal Tomaž Basailović, vodja nabave tekaške obutve v prodajalnah Hervis.

Hervisova tekaška stena ti bo pomagala pri nakupu tekaške obutve!

Tekaška stena je razdeljena na HITROST, RAZDALJO in BREZPOTJE, ti pa so na steni obarvani vsak s svojo barvo. Pravo velikost zase boš našla na mizah pred steno, ki so ravno tako barvno označene in razdeljene.

Poglej, kako je videti Hervisova tekaška stena:

Katere potrebuješ TI?

Če si tekačica ZAČETNICA ...

Začetniki načeloma potrebujejo obutev z največ blaženja, za katere pa je navadno potrebno odšteti največ. 

Če si REDNA tekačica ...

Redni tekači z veliko kilometrov imajo močnejša vezivna, mišična in živčna tkiva, tako da lahko izbirajo med lažjo, manj blaženo in hitrejšo obutvijo.

TEST: To so tekaški copati, ki so prepričali strokovnjake

"S testom želimo tekačem in tistim, ki bodo to še postali, približati pomen izbire ustrezne tekaške obutve, saj le tako lahko dosežemo želene rezultate,'' razlaga Marko Mrak, vodja testa tekaške obutve in dodaja, ''test nam je omogočil Hervis, ki je ob enem tudi eden izmed največjih ponudnikov tekaške obutve, tekstila in opreme v Sloveniji. Ob sebi sem imel res izjemno ekipo in verjamem, da vam bo test v veliko pomoč pri izbiri ustrezne tekaške obutve.''

Test najdeš TUKAJ.

Spoznaj ekipo, ki je testirala tekaško obutev:

Marko Mrak je vrhunski kondicijski trener in trener fitnesa ter deluje v vrhunskem in rekreativnem športu kot profesionalni trener.

Nataša Čebokli Bleiweis je profesorica športne vzgoje, magistra kinezioloških znanosti in kot profesionalna trenerka atletov mladinskih kategorij v okviru nacionalne panožne športne zveze zaposlena v atletskem društvu Mass Ljubljana.

Renata Vinčec je profesorica športne vzgoje, trenerka fitnesa, učiteljica teka na smučeh in nekdanja atletinja, zaposlena na osnovni šoli.

Aleksander Kovačič je profesor športne vzgoje in osebni trener v Studiu Marko Mrak v Ljubljani, kjer vodi skupinske treninge s trakovi TRX. S tekom se je tekmovalno ukvarjal celotno osnovno in srednjo šolo.

Fotografije: Promocijsko gradivo, Profimedia

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri