Stopimo skupaj – Siti besed tudi s pomočjo RTV Slovenija

Pobudnik humanitarne akcije Siti besed, SM JWT Studio Marketing, sporoča, da bo danes zvečer, 7. maja, ob 20.00 na 1. programu TV Slovenija potekala dobrodelna prireditev Stopimo skupaj – Siti besed.

Stopimo skupaj – Siti besed tudi s pomočjo RTV Slovenija (foto: profimedia) profimedia
7. 5. 2014

V okviru prireditve, ki jo pripravlja RTV Slovenija v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije, bo preko telefonskih klicev potekalo zbiranje sredstev za zdravo malico in zdrav topel obrok za vsakega šolarja.

Akcija Siti besed je nastala konec oktobra leta 2012 in želi s sofinancirajem šolske prehrane ter ozaveščanjem rešiti problem lačnih šolskih otrok v slovenskih osnovnih in srednjih šolah. Sredstva, ki so bila zbrana do sedaj, po oceni ZPMS, ne zadostujejo za kritje stroškov šolske prehrane, saj bi na mesečni ravni potrebovali vsaj 23.000 EUR, na letni pa 300.000 EUR.

Kljub temu, da so s pomočjo prostovoljnih prispevkov posameznikov, podjetij in institucij zbrali 136.096,24 EUR do konca leta 2013, sredstva niso zadostovala za pokritje vseh prošenj za sofinanciranje šolske prehrane, ki jih je prejel partner pobude, ZPMS. V letu 2013 so bila sredstva razdeljena med 95 osnovnih šol, slaba polovica sredstev je bila dodeljena šolam v mestih, dobra polovica pa šolam na podeželju. Sredstva so se v povprečju razdelila skladno z zbranimi sredstvi 600 otrokom mesečno.

Telefonsko zbiranje sredstev

S podporo RTV Slovenije in ZPMS želimo opozoriti na nerešen problem šolske prehrane in s pomočjo vseh, tudi najmanjših donacij, zbrati čim več sredstev za šolsko prehrano otrok, ki jim starši ne morejo zagotoviti toplega obroka.

Svoj prispevek boš lahko oddala s telefonskim klicem med prenosom prireditve Stopimo skupaj – Siti besed, ki bo na sporedu danes zvečer, 7. maja, ob 20.00 na 1. programu TV Slovenija ter tudi ob njeni ponovitvi.

Sredstva lahko donirate tudi z nakazilom na uradni račun Zveze prijateljev mladine Slovenije,  Miklošičeva 16, Ljubljana,  št. računa: SI56 6100 0000 3512 232, ki je odprt pri Delavski hranilnici, d.d., sklic: 00 07-2401 (namen SITI BESED), koda namena: CHAR.

V imenu vseh prejemnikov donacij se iskreno zahvaljujejo.

Akcijo »Siti besed« lahko podpreš in širiš preko Facebook strani: »Siti besed« ali spletne strani: www.sitibesed.si.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri