Stjepan Hauser: Stopa na samostojno pot?

Stjepan Hauser, član slovensko-hrvaškega dua 2Cellos, je z najavo samostojnega koncerta, ki ga je napovedal za 24. avgust v puljski Areni, dodobra prestrašil svoje oboževalce.

Stjepan Hauser: Stopa na samostojno pot? (foto: Promocijsko gradivo) Promocijsko gradivo
21. 6. 2018

A vsi navdušenci 2Cellos so lahko povsem mirni, saj Luka in Stjepan nadaljujeta skupno pot, koncert v znamenitem puljskem amfiteatru pa je nekaj, kar si je Stjepan želel uresničiti že dlje časa.

Za razliko od priredb uspešnic, kot je na primer No Roots, ki jo lahko slišimo v aktualni Mercatorjevi kampanji Dobro sem in po katerih slovita z Luko, bo Stjepan repertoar na koncertu Hauser & Friends v celoti posvetil klasični glasbi.

Na odru pa ne bo sam – skladbe bo namreč izvajal skupaj z zagrebško filharmonijo in nekaterimi svetovno znanimi imeni klasične glasbe, kot so Carolina Campbell, Ksenija Sidorova, Petrit Cekua in Lola Astanova, s katero je v začetku letošnjega leta ustvaril priredbo čutne skladbe Love Story.

Zanjo sta posnela tudi videospot, kar nekaj časa pa so se zaradi njunega pogostega druženja in skupnih nastopov pojavljala tudi ugibanja, ali je med njima kaj več kot zgolj poslovno sodelovanje.

Foto: Sašo Radej