Stand-up delavnica z Lucijo Ćirovič

Dramska šola Barice Blenkuš v novembru pripravlja delavnico stand-up komedije, ki jo bo vodila Lucija Ćirović skupaj z gostom Vidom Valičem. Udeleženci bodo usvojili osnovne sestavine odličnega stand-up nastopa, se preizkusili v načrtovanju in izvedbi ter spoznali majhne trike največjih slovenskih mojstrov stand-up komedije.

12. 11. 2014

Delavnica bo potekala v soboto, 29. in nedeljo, 30. novembra od 10.00 do 14.00.

Namenjena je slušateljem, starejšim od 15 let, ki jih zanima stand-up komedija in nastopanje pred živo publiko, ne glede na predhodnje izkušnje in znanje.

Po sproščenem uvodu, ki bo poskrbel za prve nasmehe, bo Lucija Ćirović predstavila osnovne pojme, pomembne za vsakega stand-up komika. Udeležence bo nato popeljala preko vseh različnih stopenj stand-up nastopa: od izvirov navdiha in priprave besedil do vaje in tehnik za premagovanje treme, nastopa pred živo publiko in soočanja z njihovimi odzivi. Vsak udeleženec bo imel priložnost za izvedbo in oceno krajšega nastopa. Lucija Ćirović, vodja delavnice:

"Delavnica bo zabavna, kreativna, polna iskrivih zamisli in seveda prepredena s smehom."

Lucija Ćirović je igralka, stand-up komičarka in lutkarica, ki je obiskovala Gledališko in lutkovno šolo GILŠ KODUM, leta 2004 pa diplomirala na Pedagoški fakulteti v Kopru, smer Predšolska vzgoja. Vseskozi je aktivna na različnih področjih igralskega in filmskega ustvarjanja. Sodelovala je v mnogih gledaliških predstavah, v filmih in TV serijah. Slovenskim gledalcem je najbolj znana po liku Fate, v TV seriji TV Dober dan, zadnja leta pa na Tv Slovenija kot lutkarica sodeluje v oddaji Ribič Pepe. Od leta 2003 uspešno nastopa po Slovenji kot stand-up komičarka. Je soustanoviteljica Gledališča iz desnega žepka. Na Dramski šoli Barice Blenkuš že od leta 2002 poučuje skupino "Starejši osnovnošolci". 

O Dramski šoli Barice Blenkuš:

  • Dramska šola Barice Blenkuš deluje od leta 1990. Je neprofitna gledališka šola, specializirana za strokovno in kvalitetno poučevanje dramske igre, improvizacij in javnega nastopanja. V Ljubljani jo je ustanovila igralka Barica Blenkuš, takoj po vrnitvi s študija dramske igre na Theatre-Ecole Catherine Brieux v Parizu. Šola izvaja številne programe s področja gledališke in filmske pedagogike, pripravlja otroške in mladinske produkcije, delavnice in seminarje. V šolskem letu 2014/15 v njej poučujejo: Boštjan Štorman, Lucija Ćirović, Vesna Anđelković, Barbara Krajnc in Barbara Žefran.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri