Bi imela tega športnika? ;)

Želiš malo adrenalina? Kaj praviš o športnem motociklu, ki je lahko tvoj vsakodnevni sopotnik, ko se skozi gnečo po mestu prebijaš do službe in nato še domov, skuterji pa ti nekako ne dišijo? Suzuki GSXR250R je vsestranski, zabaven, poceni in še vedno predvsem športen, kot se za slavno ime spodobi.

18. 6. 2019 | Promocijsko sporočilo

Ime GSX-R je namreč kult, ki ga ljubitelji te japonske znamke spoštujejo že 35 let. Aerodinamična oblika sledi dizajnu večjega modela GSX-R1000, ki je seveda stroj za podiranje rekordov, a za takšno početje so predvsem potrebne izkušnje in dirkališče. S Suzukijem GSX250R je vožnja vsekakor manj zahtevna, saj je namenjen vsakodnevni uporabi in nabiranju dragocenih izkušenj, nikakor pa ga ne podcenjuj.

Čeprav gre za cenejšo in nekoliko pomanjšano različico, ga poganja preizkušeni 250-kubični vrstni dvovaljnik, ki se zavrti v visoke vrtljaje. Motor odlikujeta predvsem njegova enostavna uporaba in odzivnost na ročico za plin. Zmore 25 'konjev', kar je dovolj za dinamično vožnjo v mestu in na ovinkasti cesti, kjer pride do izraza nizka masa. Tehta vsega 181 kilogramov in ima ugodno težišče, kar pomeni, da lahko z njim tudi ti varno polagaš ovinke in se učiš tehnike vožnje po kolenu.

A poleg športnih voznih lastnosti, primernih za začetnike in vse, ki se želite naučiti pravilne tehnike vožnje po korakih, ga odlikujeta tudi nizek sedež in presenetljivo udoben položaj za krmilom glede na to, da gre za športnika. Za udobje so poskrbeli japonski specialisti za športno vzmetenje pri KYB, za učinkovito zaviranje pa športne kolutne zavore z marjetičastim dizajnom, ki so opremljene tudi z zavornim sistemom ABS, da bo vožnja varna v vsakršnih voznih razmerah.

Pri vsem tem pa za GSX250R ni treba odšteti več kot 4.390 evrov. Nabritega športnika si lahko v živo ogledaš in nanj tudi sedeš v katerem od salonov za motocikle Suzuki.

www.suzuki.si