Spomenik Majklu Džeksonu: Poklon legendi popa

Leta 2009 kralj popa Michael Jackson načrtuje svojo veliko vrnitev na glasbeno sceno, medtem pa se nekje na Balkanu frizer Marko spopada z razpadom svojega zakona.

Spomenik Michaelu Jacksonu (foto: promocijsko gradivo) promocijsko gradivo
26. 11. 2014

Ker je žena naveličana monotonega življenja v dolgočasni vasici, Frank skuje nenavaden načrt, kako bi poskrbel za razcvet rojstnega kraja in tako rešil svojo ljubezen. Postaviti želi velikanski Jacksonov spomenik in tako privabiti trume turistov, toda najprej mora na najbolj nenavadne in zabavne načine o sodelovanju prepričati dvomljive sovaščane.

Za spomenik je potreben junak

Z glavnega trga malega srbskega mesta, ki zamira, umikajo spomenik iz socialističnega obdobja. Večni sanjač Marko je tik pred razvezo od Ljubinke, ki je globoko razočarana in namerava zapustiti umirajoče mestece in njega. Marko sklene rešiti mestece in obdržati ljubezen svojega življenja tako, da bi na mesto, kjer je prej bil komunistični spomenik, postavil spomenik Michaelu Jacksonu, ki je pravkar napovedal novo turnejo.

Najbližje prijatelje mu uspe prepričati, da mu pomagajo, toda župan Dragan ima drugačne načrte in izkoristi nacionalistično skupino Čista Srbija, da bi uničil Markove sanje.

Marko v obupu ponaredi pismo in tako prepriča župana in druge, da bo Michael Jackson prišel na odkritje spomenika. Mestece zaživi, ljudje so polni navdušenja in upanja, Marku pa uspe pregovoriti Ljubinko, da ostane. Med odkritjem spomenika prispe novica o smrti Michaela Jacksona. Niz nenadnih zapletov nepričakovano privede do izpolnitve Markovih sanj, ampak zelo absurdno in mračno-ironično.

O režiserju

Režiser filma Darko Lungulov se je rodil v Srbiji. Filmsko umetnost je študiral v New Yorku. Od leta 1997 do leta 2003 je delal kot režiser in producent dokumentarnih filmov v produkcijski hiši Spiral Pictures/Ross Institute.

Njegov celovečerni prvenec Tamo i ovde je prejel nagrado za najboljšo filmsko pripoved v New Yorku na filmskem festivalu Tribeca (TFF), kjer je bila tudi svetovna premiera filma. Film Tamo i ovde je bil deležen številnih pohval kritikov v prestižnih revijah, kot so Hollywood Reporter, Variety in The New York Times.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri