SPAR Slovenija zavetiščem za živali podaril 10.000 dnevnih obrokov

Svetovni dan živali, ki ga obeležujemo 4. oktobra, opominja na odgovoren odnos do naših najbolj zvestih spremljevalk. Žal pa je med njimi veliko takih, ki so zaradi neodgovornega in neskrbnega ravnanja svojim lastnikom odvzete ali celo prepuščene same sebi.

SPAR Slovenija zavetiščem za živali podaril 10.000 dnevnih obrokov (foto: Spar) Spar
28. 10. 2014

V obeh primerih jim začasno oskrbo nudijo zavetišča za živali, ki so pretežno odvisna od donacij posameznikov ter podjetij in se zato neredko soočajo s prostorsko in finančno stisko.

Z namenom, da bi živalim pri iskanju novih ljubečih lastnikov kar najbolj pomagali, so v podjetju SPAR Slovenija v mesecu oktobru izvedli akcijo »Scotty in Molly iščeta nov dom«.

Akcijo je SPAR Slovenija podprl s spletno stranjo www.scotty-molly.si, kjer so obiskovalci lahko posvojili virtualnega ljubljenčka, ga hranili in se z njim igrali ali pa fotografije živali iz zavetišč delili med svoje prijatelje. Njihove ganljive zgodbe so se na tak način dotaknile širše javnosti, SPAR Slovenija pa je ob zaključku akcije v imenu vseh sodelujočih izbranim zavetiščem za živali podaril kar 10.000 dnevnih obrokov hrane, kar skupaj predstavlja 2 toni pasje in mačje hrane.

Odličnega odziva sodelujočih so se letos najbolj razveselili v Zavetišču Ljubljana – Gmajnice, Zavetišču za mačke Mačji dol, Zavetišču Zonzani in Zavetišču Meli center Trebnje. Vodje zavetišč so ob prevzemu donacij zagotovili, da jim bo podarjena hrana močno olajšala vsakodnevno skrb za živali v azilu.

Nastja Hajdinjak iz Zavetišča Meli Trebnje je dejala: »Ker je brezdomih živali v Sloveniji res veliko, nam bo ta donacija prišla zelo prav, hvaležne pa so vam tudi živali, katerim je ta hrana namenjena.«

Vsi pa si predvsem želijo, da bi živali, tudi zahvaljujoč tovrstnim akcijam, hitreje našle nove in ljubeče lastnike. Marko Oman, vodja Zavetišča Ljubljana, je tako dodal: »SPAR Slovenija je poskrbel, da bodo želodčki polni, vi pa lahko poskrbite, da najdejo topel dom.«

Spar