Ne boš verjela, kakšno slastno juhico lahko pripravimo iz cvetače! Preizkusi naslednji recept ...
ZA 4 OSEBE POTREBUJEMO:
- 1 kocko za zelenjavno juho (instant)
- 400 g cvetače
- 200 g krompirja
- 100 g sira s plemenito plesnijo
- 300 ml mleka
- 300 ml smetane
- muškatni orešček
- sol, sveže mleti črni poper
- mleti kajenski poper
- svež luštrek
Postopek:
V večjem loncu zavrite 700 ml vode. Vanj nadrobite jušno kocko in juho pustite vreti še nekaj minut. Cvetačo očistite in jo razdelite na brstiče.
Skupaj z olupljenim in na kocke zrezanim krompirjem jih stresite v juho. Ta naj lahno vre 20 do 25 minut. Nato lonec odstavite.
Sir s plemenito plesnijo zrežite na kocke. Polovico jih primešajte juhi, počakajte, da se malce ohladi, in juho nato pretlačite s paličnim mešalnikom.
Lonec znova postavite na kuhalno površino, dodajte mleko in smetano ter juho ponovno zavrite. Začinite jo s ščepcem muškatnega oreščka, soljo in poprom.
Postrezite jo s preostalim sirom, okrasite z vejicami luštreka in potresite s kajenskim poprom.
Pa dober tek!
Psss ... Recept smo vzeli iz decembrske številke revije Lisa Čarovnija okusa, kjer najdeš še več slastnih receptov!
Novo na Metroplay: Filip Flisar iskreno o obdobju, ko je končal kariero: "Bilo je težko …"