Slovenski učenci so se prijavili na Doodle 4 Google

V natečaju Doodle 4 Google je sodelovalo 220 slovenskih šol, prijavljenih je bilo več kot 3000 del, najbolj številna starostna skupina je bila od 9 do 12 let.

7. 1. 2014

Strokovna žirija je izmed vseh prijavljenih del že izbrala 30 finalistov, z javnim spletnim glasovanjem bodo izbrani 3 zmagovalci starostnih skupin, eden iz vsake skupine. Končnega zmagovalca pa bo izbral doodler Brian Kaas, Googlov spletni oblikovalec in ilustrator, ki ustvarja priložnostne logotipe, doodle in, ki se bo tudi pridružil končnemu dogodku - razstavi  risb slovenskih učencev.

Uporabniki spleta lahko vse do vključno 13. januarja oddajo svoj glas za risbico, ki bo v obliki doodla 23. januarja 2014 objavljena na slovenski domači strani iskalnika Google.

30 finalnih risb, ki so nastale v okviru natečaja Doodle 4 Google, predstavljajo pogled slovenskih učencev na Slovenijo, na dom, naravne in kulturne danosti Slovenije, na preteklost, sedanjost in prihodnost.

Natečaj Doodle 4 Google poteka pod pokroviteljstvom Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport ter v sodelovanju z Mestnim muzejem Ljubljana, kjer bo potekal zaključni dogodek in kjer bodo tudi razstavljene risbe. Natečaj pa ima tudi družbeno odgovorno komponento, saj bo del sredstev projekta namenjen Zvezni prijateljev mladine Slovenije, slikarska šola Angel's Art pa bo organizirala ustvarjalne delavnice za otroke.