Italijani zasedli Ljubljano!

V prvih 11 mesecih ima slovenski turizem visoko, šestodstotno rast tujih turistov, med katerimi prednjačijo italijanski, avstrijski in nemški turisti.

11. 1. 2013

Število prihodov in tudi prenočitev tujih turistov se je v prvih 11 mesecih letošnjega leta povečalo za šest odstotkov, število prihodov in prenočitev domačih turistov pa zmanjšalo za tri oziroma za pet odstotkov.

Tuji turisti so pri nas ustvarili 61 odstotkov vseh turističnih prenočitev; največji delež mednarodnih prenočitev so prispevali turisti iz Italije (16 %) in Avstrije ter Nemčije (12 %); sledili so turisti iz Ruske federacije (6 %), Nizozemske in Hrvaške (5 %), iz Združenega kraljestva in Srbije (4 %). Z vidika pomembnejših trgov so v Sloveniji od januarja do vključno novembra 2012 ustvarili več prenočitev kot v istem obdobju lani zlasti turisti iz Ruske federacije (za 35 % več), Nizozemske (za 27 % več), Belgije (za 10 % več) in Nemčije (za 7 % več) ter Avstrije (za 3 % več).

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri