Slovenski turizem odlično začel leto 2012

Slovenske turistične kraje in znamenitosti je januarja obiskalo 183.000 turistov, kar je 2,3 odstotka več kot januarja lani.

7. 4. 2012

Tujih turistov je bilo januarja 5,5 odstotka več kot leto prej, največ tujih turistov je v Slovenijo januarja pripotovalo iz Italije (28 odstotkov vseh prihodov tujih turistov), iz Hrvaške (20 odstotkov) ter iz Avstrije, Srbije in Nemčije, ugotavlja državni statistični urad.

Tuji turisti so ustvarili 577.000 prenočitev, kar je 58 odstotkov vseh turističnih prenočitev. Največ turistov je bilo januarja v zdraviliških občinah (35 odstotkov), prav tako prenočitev (41 odstotkov). Število turistov v zdraviliških občinah se je v primerjavi z januarjem lani povečalo za šest odstotkov, število njihovih prenočitev pa za štiri odstotke.

V občini Ljubljana in v obmorskih občinah so največ prihodov in prenočitev ustvarili italijanski turisti, v gorskih pa hrvaški. V zdraviliških občinah je bil delež prenočitev domačih turistov januarja večji od deleža prenočitev tujih turistov.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri