Slovenski politiki večinoma dopustujejo na Hrvaškem

O tem, kje dopustuje Alenka Bratušek, ni potrebno veliko poizvedovati, saj kar sama redno objavlja svoje dopustniške fotografije. Pred kratkim je tako objavila fotografijo s hribolazenja po slovenskih gorah, nato pa še popolno družinsko fotografijo, posneto na hrvaškem otoku Mljet.

Slovenski politiki večinoma dopustujejo na Hrvaškem (foto: Nova) Nova
21. 8. 2013

Kje pa so dopustovali ostali naši politiki?

Naj jih naštejemo le nekaj:

  • Karel Erjavec, aktualni minister za zunanje zadeve, vsako leto preživlja dopust na isti lokaciji v Istri. Tam veliko plava, igra tenis in se druži z ddružino in prijatelji.
  • Gregor Virant, minister za notranje zadeve, letos z družino dopustuje na Korčuli.
  • Senko Pličanič, minister za pravosodje, je del letošnjega dopusta preživel nekje na hrvaški obali. Za revijo Nova je novinarki Nini Keder povedal: "Pogosto se vračam na meni ljube kraje, še posebno zdaj, ko  med dopustom bolj iščem počitek kot dogodivščino. Sicer  zelo rad odkrivam nove kraje in dežele."
  • Uroš Čufer, minister za finance, bo izkoristil 10 dni dopusta. Med njegovo odsotnostjo ga bosta nadomeščala državna sekretarja. In čeprav medijem ni želel povedati, kje natančno bo dopustoval, so ga prejšnji teden že opazili na kopališču na Bledu, tako da je očitno med drugim dopust preživel tudi ob tem jezeru.
  • Stanko Stepišnik, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, z družino dopustuje na hrvaški obali.
  • Jernej Pikalo, minister za izobraževanje, znanost in šport, naj bi dopust letos koristil v dveh delih. V prvem terminu od 29. 7. do 4. 8. je po podatkih uredništva revije Nova z družino dopustoval v Solnograških Alpah. Drugi del dopusta od 12. 8. do 18. 8. pa je z družino preživljal v družbi prijateljev v hrvaški Istri.
  • Tina Komel, ministrica brez resorja za področje odnosov med RS in avtohtono slovensko narodno skupnostjo v sosednjih državah ter med RS in Slovenci po svetu, dopustuje v Italiji in na Hrvaškem.
  • Roman Jaklič, minister za obrambo, vsako leto dopustuje na hrvaškem otoku v  Dalmaciji, Dugem  otoku, in sicer v svojem počitniškem objektu, zato z najemom bivališča, razen elektrike, komunalnih prispevkov in turistične takse, nima stroškov.
  • Anja Kopač Mrak, ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, je štirinajst dni letovala na Korčuli pri sorodnici.

Več o tem pa na portalu Govori.se, ki je vedno na tekočem z aktualnimi trič trači ;)