DIY: Letos za 1. november prižgi naravi PRIJAZNO svečo (trik slovenske vplivnice)

Si vedela, da v Sloveniji letno pokurimo 16 milijonov!!! plastičnih sveč, od tega dve tretjini za 1. november? 😬

DIY: Letos za 1. november prižgi naravi PRIJAZNO svečo (trik slovenske vplivnice) (foto: Profimedia) Profimedia
29. 10. 2021

V ponedeljek, 1. novembra, se bomo ob prazniku spomina na mrtve spominjali svojih bližnjih, ki jih več ni, ob tem pa bomo kar malce pozabili na okolje in naš dragi planet.

Da smo Slovenci rekorderji v prižiganju sveč, je jasno že kar precej časa, v zadnjih letih pa v veljavo vse bolj prihajajo tudi okolju bolj prijazne alternative.

Nekateri ljudje se tako raje odločijo zgolj za sveže cvetje, spet drugi na grobove svojih bližnjih polagajo kamenčke s poslikavami, določeni pa grob zgolj obiščejo in ne prinesejo ničesar, a žal večina še vedno najraje poseže po tisti dobri stari klasični rdeči sveči. 

Če se tudi sama letos želiš temu izogniti, lahko izbereš tudi alternativo, ki jo je na svojem Instagram profilu predstavila priljubljena slovenska vplivnica Urška Oman, ki jo bolje poznamo kot Carico sveta (slediš ji lahko TUKAJ).

Urška na svojem profilu redno deli raznorazne trike na področju opremljanja in samih dodatkov za dom, prava mojstrica pa je tudi v carskih obnovah, njene ideje so tako res vedno zelo priročne.

Poglej, katero alternativo za 1. november ima zate Urška:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Urška Oman (@caricasveta.si)

Kako lepo, se strinjaš? 

Sveče lahko torej oblikuješ tudi sama doma in sicer iz betona, po želji pa jih lahko nato še pobarvaš. Plamenček lahko narediš iz odpadnega lesa in si tako okolju super prijazna.

Nam je tole zelo všeč! 😍

Fotografije: Profimedia

Preberi še: Kaaj? TOLIKO je v resnici stara Sanja Grohar (saj nam ne boš verjela)

Priporočamo tudi: Uau! Poglej, kako ČUDOVITO krono bo po babici Diani podedovala princeska Charlotte