Slovenka 'Tinder Swindlerju' nakazala VRTOGLAV znesek denarja! Preveri, koliko

Ko smo mislili, da se po tej zgodbi z Netflixa kaj podobnega ne more več zgoditi, se je ta Slovenka z okolice Maribora znova prijela na njegove žavbe. 🤯

Slovenka 'Tinder Swindlerju' nakazala VRTOGLAV znesek denarja! Preveri, koliko (foto: Profimedia) Profimedia
3. 8. 2022

Pred nekaj meseci je svet navdušil dokumentarni film Tinder Swindler, v katerem so tri dekleta razkrinkala prevaranta s Tinderja, domnevnega dediča bogate družine, Simona Leviva, ki jih je v nekaj mesecih stal več 10.000 dolarjev.

In ko smo mislili, da smo se z oddajo kaj naučili (beri kot: zdaj smo na spletu še stokrat bolj previdne), je ta teden iz okolice Ormoža prišla vest o tem, da sta kar dve Slovenki nasedli na past "zdravnika iz Jemna". 

Si vedela, da sta TA dva tekmovalca lanske kmetije leto dni po snemanju PAR?

Kot poroča portal Regional Obala, je starejša občanka 'zdravniku iz Jemna' nakazala večjo vsoto denarja po tem, ko si je z njim dopisovala po spletu, denar pa mu je nakazala zato, ker naj bi potreboval varščino za prevzem nekega paketa.

Kar pa ni prvi primer ...

Že sredi julija je spet druga starejša občanka 'zdravniku iz tujine' večkrat nakazala po več kot 10.000 evrov, saj naj bi ta potreboval denar za vrnitev domov.

Na policiji zdaj opozarjajo, da moraš biti še posebej pazljiva v primeru ...

... da se 'moški na drugi strani' izdaja za zdravnika v tujini, vojaka na mirovni misiji ali nesrečnega vdovca na naftni ploščadi. Za takšnimi profili navadno stojijo kriminalci, ki prežijo na osamljene ženske, pravijo.

Če se je tudi tebi zgodilo kaj podobnega, naj te nikar ne bo sram in se raje takoj obrni na policijo. Možnost razrešitve primera je namreč veliko večja, če od transakcije do prijave mine kratek čas.

Več o varnosti na internetu pa si lahko prebereš na www.varninainternetu.si.

Ne le predsednica Državega zbora, Urški Klakočar Zupančič se obeta NOV veliki met v karieri

Fotografije: Profimedia