Slovenija se počasi postavlja na noge - tudi s pomočjo gasilcev!

Nadaljuje se odprava škode, ki sta jo v zadnjih dneh v Sloveniji povzročila tako žled kot sneg.

Slovenija se počasi postavlja na noge - tudi s pomočjo gasilcev! (foto: Aleš Pavletič) Aleš Pavletič
5. 2. 2014

Ker je to noč marsikje spet snežilo ali deževalo, je to marljivim gasilcem, gozdarjem, delavcem elektropodjetij, vojakom in drugim povzročalo dodatne težave, znova pa so se pojavile okvare na že popravljenih daljnovodih.

Še vedno je brez elektrike okrog 50.000 odjemalcev na območju Postojne, delu občin Pivka, Bloke, Loška dolina in Cerknica, nekateri kraji na Kobariškem, Tolminskem, Trnovsko-Banjški planoti in Idrijsko-Cerkljanskem. Brez elektrike so še v Logatcu in deloma še v nekaterih občinah v osrednji Sloveniji, pa tudi v Podravju, na Koroškem, v Šaleški in Savinjski dolini, na Gorenjskem pa v delu Poljanske doline, doline Kokre do Jezerskega in delih Pokljuke. Oskrba z električno energijo je povrhu tega motena še pri 24.000 odjemalcih.

In še vedno so zaprti tudi nekatere šole in vrtci, predvsem na Notranjskem in v Polhograjskem hribovju.

Sms na 1919 z besedo GASILEC!

Hvala vsem gasilcem, ki v teh dneh brez prestanka pomagajo na vseh koncih. Tudi ti jim lahko pomagaš tako, da pošlješ sms s ključno besedo GASILEC na telefonsko številko 1919. Donirala boš 1€ za prostovoljne gasilske enote in tako prispevali k večji varnosti vseh nas. Če si sms-a ne moreš privoščiti, pa zagotovo lahko deliš to obvestilo med svoje prijatelje.

Ris izpod Rožnika na Twitterju

Še vedno niso našli tudi para risov, ki sta v noči s ponedeljka na torek pobegnila iz svoje ograde v živalskem vrtu in uplenila gamsa. Sta pa risa iz  ljubljanskega živalskega vrta včeraj že dobila svoj twitter profil, v svojem in imenu svoje družice tvita 'samček'.

Prvi tvit je bil objavljen včeraj, ko je profil @RisIzpodRoznika zapisal, da je lačen. V dobrem dnevu je hudomušni profil posledilo že 1400 tviterašev.

Fotografije, ki so nastale v in v okolici Ljubljane, je prispeval Aleš Pavletič

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri