Slovenia's Next Best Drag 2014 je postala D Queen

Letošnja kraljica modne preobleke je postala D Queen, odvila se je modna revija moških kopalk oblikovalca Joela Loyola, namenjenih gejem, Omar Naber pa je predstavil nov, kontroverzni videospot za pesem Sladek strup.

Slovenia's Next Best Drag 2014 je postala D Queen (foto: Dino Schreilechner) Dino Schreilechner
23. 6. 2014

Na Kresno noč je bila v ljubljanskem klubu K4 okronana letošnja kraljica glamurozne preobleke - Slovenia's Next Best Drag 2014.

Zapeljiva D Queen je prejela največ glasov tako publike kot strokovne žirije. Naziv prve spremljevalke oziroma 1st Drag Princess je pripadel drzni Fedori, druga spremljevalka in 2nd Drag Princess pa je ponosno sprejela razigrana Candice.

Dogodek, ki ga je povezovala modna mrha Manja Plešnar je odprla modna revija kopalk znamke v Mehiki rojenega slovenskega kreatorja Joela Loyoja, namenjenih prav gej skupnosti, nato pa so oder zavzeli trije tekmovalci, moški v glamuroznih ženskih preoblekah, tako imenovani 'Drag Queens'. Zaključek dogodka je zaznamovala tudi premiera novega, kontroverznega videospota člana žirije Omarja Naberja za pesem Sladek strup, v katerem se pevec tudi poljubi z moškim.

Tekmovanje Slovenia's Next Best Drag 2014 (SNBD14) se je tokrat odvilo drugič, ekipa Roza, ki v K4 že leta pripravlja najbolj mavričen program v Sloveniji, pa obljublja, da bo izbor od sedaj naprej potekal vsako leto. Zmagovalca sta izbirali publika in strokovna žirija, ki so jo sestavljali masker Luka Luka Simčič, lastnik Penziona Kračun Benjamin Kračun, pevka Maja Založnik, pevec Omar Naber, vodja studia Lepi in zdravi Dejan Lenart in Ana Marija Ludvik iz Mič Stylinga.

SNBD14 se je sicer začel z dvema predizbornima večeroma, ki sta potekala 29. marca in 20 aprila, na njih pa se je za uvrstitev v polfinale potegovalo šest kandidatov. V polfinale, ki je potekalo 10. maja, so se uvrstili trije tekmovalci, med katerimi se je v finale uspelo uvrstiti trem.

Dosedanja tekmovanja so zbrana na facebook strani Roza events

Fotografije: Dino Schreilechner