Slovenca, ki sta na otoku Lanzarote odkrila sanjsko službo

No, ta dva Slovenca sta še ena tistih, ki se lahko pohvalijo s sanjsko službo! Ja, res je! Poglej, kaj Špela in Toni počneta v življenju. Nas sta čisto prevzela. Pa tebe?

Slovenca, ki sta na otoku Lanzarote odkrila sanjsko službo (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
19. 9. 2018

Kdo sta Toni in Špela – Waterman Lanzarote?

Ljubitelja morja, oceana in vsega, kar je povezano z njim! Toni je tekmoval v windsurfu in ima odličen občutek za predajanje svojega znanja naprej. Jaz (Špela) pa skrbim za vse obstranske stvari.

Waterman Lanzarote je celostni koncept aktivnega oddiha na raznolikem Kanarskem otoku, kjer lahko vidiš od puščave do vulkanov, podzemnih jam, ki jih je oblikovala lava, kaktusov, kamel in čudovitih nasadov vinskih trt, obogatenih z edinstvenimi arhitekturnimi projekti Cesar Manrique-ja.

Od kje ideja za selitev na Kanarske otoke? Kaj vaju je spodbudilo k temu?

Ideja na začetku ni bila selitev, le enoletni odklop, tako kot to počne veliko ostalih Evropejcev. Splet okoliščin pa je kasneje prinesel selitev.

Videla sva že veliko lepih delov sveta, ampak v Lanzarote sva se enostavno zaljubila. Svoboda zaliva Famara naju je prepričala, da tudi zaživiva svojo zgodbo in ustvariva svojo pravljico.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lanzarote Kite/surf/SUP (@watermanlanzarote) on

Kdaj je nastala ideja o ustanovitvi šole Waterman Lanzarote?

Ko smo bili nekaj časa že stacionirani v Famari, otoku Lanzarote, nas je obiskalo ogromno prijateljev, znancev, družina. Vsak si je želel preizkusiti v vodnih športih, ki jih obvladava tudi sama. Začela sva z dvema surf deskama in svojo lastno kajt opremo. Vsakič, ko se je v 'šparovcu' nabralo nekaj ekstra denarja, je padla nova deska. Tako sva počasi ustvarila tudi Waterman Lanzarote surf šolo.

Želela sva ponuditi tudi športno alternativo za družine z otroki vseh starosti. Pri nas se za vsakega najde izziv, ne gleda na predznanje in sposobnosti.

Sliši se, kot da imata s Tonijem najbolj imenitno službo na svetu? Kaj se v resnici skriva za tem?

Res je imenitna služba, ker to kar delava, delava s srcem in z enakim entuziazmom, kot sva to delala na začetku. Vsi nama pravijo, da smo na permanentnih počitnicah. Mogoče je na nek način to res! Drugače pa ni težko delati stvari, ki jih rad počneš, še posebej, če v njih res uživaš.

Ob delu v turizmu pa moraš v zakup vzeti to, da ni prostih vikendov, popoldnevov. Z vremenom imamo srečo, saj je tukaj skoraj vse leto konstantno lepo. Mesta tu sploh nimajo odtokov za meteorne vode. Enkrat na leto so lokalne poplave, ampak zemlja v nekaj urah vse popije.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lanzarote Kite/surf/SUP (@watermanlanzarote) on

Vzorniki, ki vaju z delom navdihujejo?

Velika večina vrhunskih športnikov po končani karieri ustanovi svoje šole. Midva sicer nisva bila vrhunska športnika, imava pa svojo šolo ;)

Kaj najraje počneta v prostem času? Ga sploh imata?

Prosti čas se vedno najde, če ne drugače, si ga moraš vzeti, drugače ne gre! Najraje ga preživiva z Valom in Mio (familjarno). Uživava v tem, da ju naučiva kaj novega.

Zelo radi pa obiščemo tudi Slovenijo, družino in prijatelje.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lanzarote Kite/surf/SUP (@watermanlanzarote) on

Kaj bi počela, če se ne bi ukvarjala s tem, s čimer se?

Moja skrita želja je, da bi imela svoj tematski hotel/glamping, Tonijeva pa, da bi bil podvodni fotograf. Postavila sva svoj pilotni projekt jurta-mongolski šotor, ki ponuja vse udobje apartmaja in še več. To bo odskočna deska za naprej.

Ne se čuditi, če bova ob naslednjem intervjuju ponujala tudi to.

Kje črpata navdih za življenje?

Kadar rabiva navdih, ga vedno najdeva v naravi! Življenje na otoku nama je zato včeč, ker se vse vrača k prvinskosti, nimaš vedno čisto vsega takoj pri roki (Back to the basics).

Lahko rečem, da otoško življenje ni za vsakogar. Večini se zdi otok premajhen, otesnjen, ampak za nas je prijetno majhen in obvladljiv. Mogoče moraš biti malce poseben!

Preberi še: Grde superge, ki jih bomo nosile to jesen (8 top modelov)

Priporočamo tudi: Modna javnost napoveduje: TE obleke bodo to jesen razprodane (in prihajajo iz Zare!)