Sixtynine z novim videom

Lani je obalno in slovensko glasbeno sceno obogatila nova skupina Sixtynine. Te dni pa so izdali svoj prvi videospot. Zanj so izbrali rokersko balado in njihov prvi singel Don't give up.

11. 4. 2013

Gre za skladbo, ki so jo prijatelji članov zasedbe ob predstavitvi opisali kot "tisto, ki je pri njih sprožila največ ljubezni".

Ljubezni in vsemu, povezanemu z njo, pa bo posvečen tudi prvi album Primorcev z delavnim naslovom Crazy Little Thing.

Videospot je nastal v režiji Perice Raia in Vladana Jankovića, posneli pa so ga v prostorih Tobačne v Ljubljani. V njem nastopa tudi Tanja Ravljen, ki je študirala muzikal v Londonu in je nase opozorila v šovu Slovenija ima talent. Producentsko taktirko je v rokah držal Andrea, Davor Klarič jim je posodil svoje klaviatursko znanje, Steffy pa je v Don't give up odpela spremljevalne vokale. Pevec in večinski avtor besedil Tomaž Klepač, ki ga slovenska javnost pozna kot glas legendarnih obalnih hard rokerjev Delirium v osemdesetih in devetdesetih letih, danes pa kot avtorja in interpreta gledališkega komičnega hita Bruno in Giordano ter enega izmed bolj prepoznavnih glasov Radia Capris, se snemalnega dneva spominja v smehu:

"Na pot smo se odpravili s kombijem, polnim opreme. Bili smo kot kakšni češki turisti v časih, ko so odhajali na dopust na Hrvaško."

Odzivi tistih, ki so si spot v prvem dnevu že ogledali, so pozitivni, fantje pa držijo pesti, da bo posnetke pozitivno sprejelo kar čim več gledalcev in poslušalcev.

Sicer pa Sixtyinine to pomlad ne počivajo.

V teku so že priprave na snemanje novega videospota za skladbo Good trade, njihovega drugega singla. Pripravljajo pa tudi svoj prvi album.