Sita besed? Čas je za pomoč otrokom, ki ostajajo brez šolske malice in kosil!

Z zakonom o uravnoteženju javnih financ, ki je začel veljati 31. maja letos, je bila ukinjena splošna subvencija za vse učence.

23. 10. 2012

Do subvencije so trenutno upravičeni le tisti iz socialno šibkih družin, vendar pa zaradi dokaj visoko postavljene dohodkovne meje za pridobitev subvencije pri šolski prehrani nekateri učenci ostajajo lačni.

Organizatorje humanitarne akcije 'Siti besed / September 2013' so ganile zgodbe iz medijev o lakoti in stigmatiziranosti otrok. Iz teh razlogov so se tudi odločili, da pričnejo zbirati sredstva za pomoč ogroženim otrokom.

Začetno sočustvovanje je preraslo v sodelovanje z Zvezo prijateljev mladine Slovenije, z gospo Anito Ogulin, sekretarko ZPMS Lj. Moste – Polje, kjer vodijo transparentno in ažurno evidenco o pomoči potrebnih otrocih v Sloveniji. Ob pretresljivih zgodbah nekaterih šol in posameznikov, ki prosijo za donacije za šolsko prehrano, je spontano nastala družbeno odgovorna akcija 'Siti besed / September 2013'.

Z akcijo nagovarjajo vsa podjetja, njihove zaposlene in splošno javnost, da po svojih močeh skupaj pomagajo pomoči potrebnim otrokom. Še tako majhen prispevek vsakega posameznika ali podjetja pomeni veliko otrokom, ki zaman čakajo na svoj obrok.

Organizatorji pozivajo vse, ki želijo sodelovati - kot podjetje ali posameznik - da se pridružijo pobudi 'Siti besed / September 2013' in po svojih močeh pomagajo, da v slovenskih šolah od septembra 2013 ne bo več lačnih otok.

Pomagaj po svojih močeh!

Na pomoč lahko priskočiš na številne možne načine:

  • sredstva za prehrano šolskih otrok lahko nakažeš na račun Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste Polje št. SI 56 3300 0000 1303 865, BIC: HAABSI22, sklic 159 (namen 'Siti besed / September 2013', dodaj oznako AN, če želiš ostati anonimna). V imenu vseh prejemnikov donacij se ti že vnaprej iskreno zahvaljujejo!
  • v Studiu Marketing JWT so se že odločili, da bodo sredstva, ki bi jih sicer namenili božično-novoletnim darilom za poslovne partnerje, donirali za malice in kosila lačnih šolarjev. Vsekakor omembe vreden zgled za morebitne podobne akcije v drugih slovenskih podjetjih.
  • na spletni strani www.sitibesed.si si lahko prebereš tudi resnične zgodbe otrok, ki se srečujejo s težkimi finančnimi težavami (in kakšno od teh zgodb deliš s prepošiljanjem ali všečkanjem s svojimi prijatelji in znanci). P.S. Zaradi zaščite osebnih podatkov, predvsem pa njihove zasebnosti, v zgodbah niso navedena resnična imena otrok. Za resničnost podatkov in nadzor namena porabe jamči ZPM Ljubljana Moste Polje.

siti besed

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri