Simbioza - na več kot 330 lokacijah po vsej Sloveniji

Simbioza, največji medgeneracijski prostovoljski projekt pri nas, se bo letos odvila med 21. in 25. oktobrom po celi Sloveniji.

26. 9. 2013

V tednu, ki bo dokazal, da se mladi in starejši spoštujejo, bo brezplačne delavnice računalniškega opismenjevanja in mobilne telefonije gostilo na več kot 330 lokacij širom Slovenije, kar je približno 30 več, kot jih Simbioza udeležencem ponudila v lanskem letu.

"Število prijavljenih lokacij je podrlo rekord, postavljen v lanskem letu, kar je prijetno presenečenje in potrditev, da gremo v pravo smer. Upamo in verjamemo, da se bo to izkazalo še pri številu prijavljenih ter njihovim zadovoljstvom z izkušnjo," je pričakovanja povzela Ana Pleško, vodja Simbioze 2013.

Od ponedeljka do petka!

Projekt Simbioza bo potekal med 21. in 25. oktobrom, od ponedeljka do petka. Vsak dan, dopoldan - med 9. in 11. uro, ter popoldan, med od 16. do 18. uro, se bodo udeleženci ob pomoči prostovoljcev seznanjali z različnimi tematikami s področja osnov računalništva, interneta in spletne komunikacije ter mobilne telefonije.

Vse je še odprto!

Trenutno se prosta mesta za udeležence in prostovoljce najdejo še v vseh regijah.

"Mesta se najhitreje polnijo v osrednjeslovenski regiji, na Gorenjskem,  v srednjem Posavju in v Zasavju, nekoliko več prostora pa je še na voljo na Goriškem in v Notranjsko-kraški regiji. Številke se hitro obračajo, zato prijazno pozivamo mlade, ki bi se želeli poskusiti v predaji znanja, ter vse tiste, ki kljub letom ohranjajo iskrico raziskovalnega duha, da se pravočasno prijavijo,« dodaja Pleškova.

Prijave do srede oktobra!

Prostovoljci in udeleženci imajo možnost, da se prijavijo do 15. oktobra

"Prav vsak med nami je lahko učitelj in učenec hkrati, ne glede na leta in ne glede na situacijo," je prepričan Žiga Vavpotič, idejni pobudnik projekta.

"Do zaključka prijav bo seveda točno število prostovoljcev in udeležencev ostala uganka, a številke niti niso tako pomembne. Na prvem mestu so ljudje, zaradi katerih je projekt nastal in zaradi katerih je še vedno živ. Zato tudi letos računamo na vse, ki so lani že soustvarjali Simbiozo, in tiste, ki o tem še razmišljajo. Pridružite se nam – vse, kar potrebujete je le dobra volja!" poziva Vavpotič.

Vsi, ki so domači v svetu interneta, se lahko do 15. oktobra enostavno prijavijo na spletnem mestu www.simbioza.eu. Starejšim bodo ob vpisu pomagali in svetovali na telefonski številki 040 940 888.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri