Si želiš zaposlitev v slovenski IKEI? Razkrivamo, kdaj bodo objavljeni vsi razpisi!

Tudi ti komaj čakaš otvoritev slovenske IKEE? To je vse, kar smo izvedeli! 😍

Si želiš zaposlitev v slovenski IKEI? Razkrivamo, kdaj bodo objavljeni vsi razpisi! (foto: Profimedia) Profimedia
24. 4. 2020

O otvoritvi slovenske IKEE se zdaj govori že dobro leto dni. Kako napreduje, kdaj lahko pričakujemo otvoritev in kaj storiti, če se v IKEI želiš zaposliti, pa smo vprašali prvo slovensko IKEA ekipo. 😍 

Preveri, kaj so nam RAZKRILI:

Kdaj se bo odprla trgovina pri nas?

Trgovino v Ljubljani želimo odpreti kar najhitreje. Po naših izkušnjah s tovrstnimi projekti od začetka do konca gradnje potrebujemo 12 mesecev.

Seveda pa moramo v obzir vzeti tudi situacijo na gradbišču, postopke za pridobivanje posameznih dovoljenj, itd.

Po zaključku vseh gradbenih in ostalih del, potrebnih za uspešno otvoritev trgovine, bo potrebno opraviti tudi tehnični pregled. Nato bomo vložili vlogo za pridobitev uporabnega dovoljenja. Ko bomo uporabno dovoljenje pridobili, bomo trgovino lahko tudi odprli.

 Kdaj bodo objavljena prva razpisana delovna mesta in katera?

V Ljubljani že deluje manjša ekipa osmih zaposlenih. Prosta delovna mesta objavljamo sproti in glede na potrebe – glede na zaposlovalni proces.

 Načrtujemo, da bomo z množičnim zaposlovanjem začeli predvidoma šest mesecev pred odprtjem – kot je to običajno pri tovrstnih projektih. Naše bodoče sodelavce bomo iskali na različnih področjih, vključno s prodajo, logistiko, notranjim oblikovanjem, kadrovsko službo in drugimi. Pričakujemo pa, da bo pri nas našlo zaposlitev približno 300 ljudi.

 Ali bo vzpostavljena spletna prodaja v Sloveniji?

Bo. Spletna prodaja preko prodajne spletne strani v slovenskem jeziku bo stekla na dan otvoritve trgovine.

 Kaj bo v slovenski Ikei drugače kot v ostalih Ikeah po svetu?

Ena izmed glavnih specifik naše trgovine v Ljubljani je njena lokacija – zgolj 3,6 km od centra mesta, blizu avtoceste in v nakupovalnem središču BTC.

 Verjamemo, da se mora IKEA približati ljudem, in ker večina ljudi živi v mestih, mora tja tudi IKEA. Poleg tega nam lokacija omogoča več trajnostnih in okolju prijaznih možnosti dostopa ter transporta – dostop do trgovine bo mogoč z mestnim avtobusom, s kolesom ali celo peš, kar bo zmanjšalo izpuste CO2.

Hitro in učinkovito povezavo do vseh koncev Slovenije bo omogočala tudi bližina avtoceste. Poleg tega bo trgovina del BTC, enega največjih in najbolj uspešnih nakupovalnih središč v tem delu Evrope, kar nam daje priložnost za doseganje pomembnih sinergij.

 Trgovina  v Ljubljani bo ena najbolj trajnostno naravnanih – od 80 do 90 odstotkov vse energije, potrebne za delovanje, bomo pridobivali iz obnovljivih virov, tudi s sončnimi celicami na strehi.

Za ogrevanje bomo uporabili geotermalno energijo, za izplakovanje stranišč in zalivanje pa deževnico. Urejeno bo recikliranje 23 različnih vrst odpadkov in čiščenje odpadne vode s pametnim čistilnim sistemom.

Trgovina bo imela 30 odstotkov več oken kot običajno, kar bo zagotovilo večji izkoristek naravne svetlobe. Ostalo razsvetljavo bodo zagotavljale varčne LED-žarnice.

 Kako velika bo trgovina?

Trgovina v Ljubljani bo zasedala nekaj več kot 31.000 m2 in bo stala na lokaciji nekdanjega industrijskega območja, v velikosti 80.700 m2.

 Bo v njej tudi restavracija?

Poleg navdiha in rešitev za opremo doma, bo trgovina IKEA nudila tudi otroško igrišče, restavracijo s 450 sedeži, bistro in prodajalno švedske hrane.

 Za katere produkte napovedujete, da bodo prodajni hiti?

Trgovina bo nudila nabor približno 9.500 prepoznavnih izdelkov IKEA, ki jih poleg vrhunskega oblikovanja, funkcionalnosti in kakovosti zaznamuje dostopna cena ter trajnosten način proizvodnje.

 Četudi smo ponosni na vse naše izdelke, že težko pričakujemo, da izvemo, kateri bodo tisti, ki bodo osvojili srca in domove Slovencev.