Na premiero Show strahov pride tudi Svetlana Makarovič

Premiera strahosmešnega kabareta za otroke izpod peresa Svetlane Makarovič - Show strahov - vabi danes, 20. novembra, ob 19. uri v Slovensko mladinsko gledališče na Vilharjevi cesti 11. Svojo udeležbo na predstavi je že potrdila tudi Svetlana Makarovič.

20. 11. 2014

Pionirski dom - Center za kulturo mladih vstopa v novo gledališko sezono s premiero predstave avtorice Svetlane Makarovič, Show strahov. Predstavo je režirala Violeta Tomič, vokalno mentorstvo je dodala Eva Moškon, koreografijo pa prispeval Jan Rozman. Glasbo je napisal Davor Herceg, kostume pa so izdelali v Incognito Design.

Strašno zabavna gledališka poslastica!

Show strahov, namenjen malim in velikim otrokom, ki to zmorejo biti, je zgodba o tem, česa vsega nas je lahko strah. Je zabavna pripoved o najrazličnejših strahcih.Vsak si ustvari svoj strah, strahovi pa radi že na prvem vogalu prežijo na nas v različnih podobah. Strašijo nas:

  • črna vdova, najstrašnejša med pajki;
  • ognjeviti zmaj, ki se je prikradel naravnost z Ljubljanskega gradu;
  • mali vampir, ki se sebe boji še bolj kot kdorkoli drug;
  • volkodlak iz Rdeče kapice, ki je že pozabil svojo osnovno zgodbo;
  • bavbav, ki bi rad pohrustal take otroke, ki nočejo jesti;
  • siva sluza, ki krade spanec z lepljivim kašljem in prehladom;
  • ne manjkajo pa tudi robustna in škodoželjna dvojčka TemRazbov
  • in že davno pokojna baronica von Tintengern, ki je od hude žeje na lovu za črnilom pisateljev.

Na koncu tega strašnega in zabavnega muzikala ponovno spoznamo, da je strah na sredini votel, okrog pa ga nič ni. Strahov se nam torej v resnici ni treba bati, še posebej, če si pesnik!

Trajanje: 50 minut

Zvrst: otroški muzikal

Starostna omejitev: 1-99 let

  • Violeta Tomič je o predstavi zapisala: "V Pionirskem domu sem delala prvič. Že dolgo sem si želela delati mjuzikal Svetlane Makarovič SHOW STRAHOV, saj se mi zdi, da ta material odpira široko asociativno polje naši domišljiji. Česa vsega nas je strah? Potem pa ugotovimo, da je strah okrog votel, notri pa ga nič ni! Igralcem sem pustila veliko samoiniciativnosti in prijetno so me presenetili. Ves čas smo ohranili dobro voljo in ustvarjalnost, to pa je najpomembnejše! Prepričana sem, da bo naša pozitivna energija špricala čez oder in okužila tudi občinstvo!"

Ne moreš na premiero? Ponovitev predstave se obeta že v nedeljo, 23. 11., ob 18. uri v Festivalni dvorani v Ljubljani!