Se ti vesla?

In če se ne tebi, se zagotovo tvojemu fantu! A še preden zaveslata, si v Atelje Galerija na Gallusovem nabrežju 29 oglejta Qayaq ali ''plovno platno na okvirju'', ki bo za vse veslaške in umetniške navdušence na ogled do 14. maja. Za pravo redkost gre!

25. 4. 2014

Avtor razstave, arhitekt Boštjan Debelak, sicer specialist za majhne hiše velikih vrednosti in veslaški potepuh, svoj prosti čas najraje preživlja na vodi. Nekega dne je pri iskanju najpopolnejšega veslaškega pripomočka naletel na inuitsko veslo, s kakšnim Eskimi veslajo že stoletja. Ko ga je preizkusil, je šlo lopatasto veslo v kot, odprla pa se je nova fronta: veslo je zahtevalo čoln.

Tako je v 150 urah z ročnim orodjem nastal grenlandski kajak, izdelava kakršnega na Grenlandiji loči fanta od moža. Eskimi ga, natanko takšnega, že od nekdaj uporabljajo kot prevozno sredstvo in lovski pripomoček. Kajak je naravnost fascinanten, zato njegov ogled nujno dodajta na seznam aktivnosti, ki jih načrtujeta za Staro Ljubljano: kava, pivo, sprehod, šoping, Atelje Galerija ... ne nujno v tem vrstnem redu.

Atelje Galerija je odprta vsak delovnike med 10. in 19. uro ter v soboto od 10. do 13. ure.

Več o razstavi si lahko preberes na www.ateljegalerija.si

Tina Torelli

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri