Savdska Arabija: grozljivo znašanje nad imigrantom razburila javnost

Ko je amaterski video, posnet nekje v Savdski Arabiji, prišel na youtube, je praktično takoj povzročil spletno viralo in obilo upravičenega zgražanja. Posnetek je še posebej razburil aktiviste za človekove pravice, ena od tovrstnih savdskih skupin pa primer že raziskuje.

4. 11. 2013

Po doslej znanih podatkih naj bi se 'delodajalec' brutalno znesel nad imigrantskim delavcem iz Azije, ker naj bi ta ob vstopu v sobo pogledal (po nekaterih virih celo ogovoril) njegovo ženo.

Njegovo oko je hudo zatečeno in od podplutbe zaprto, iz hrbta krvavi zaradi pretepanja s pasom, Savdijec (moški v belem) pa ga sprašuje, če 'želi umreti' in 'zakaj si prešel sem, če je bila ona tukaj?' Pretepeni mu obupano odgovarja le: 'nisem vedel, prisežem pri bogu, da nisem vedel.'.

Ogled le na lastno odgovornost!

Video je tako brutalen, da se boš morala prijaviti v svoj youtube profil in s tem potrditi, da nisi mladoletna.


Ker tovrsten problem ni le nekakšna izjema za razmere imigranstkih delavcev v Savdski Arabiji, je javnost toliko bolj ogorčena. Zahtevajo, da se nasilneža v belem kaznuje, razmere v katerih živijo in delajo imigrantje pa vzamejo pod drobnogled.

V Savdski Arabiji sicer živi več kot 9 milijonov migrantskih delavcev – kar je več kot pol delavne sile.

O takšnih in podobnih primerih krivic in zlorab sproti poroča organizacija Amnesty, med drugim si tako lahko prebereš:

... in številne druge.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri