Satirična opera Nos v kinematografih Cineplexx!

Prenosi svetovnih oper in baleta v kinematografih Cineplexx so širši publiki odprli vrata v svet, nekoč dostopen samo izbrancem in petičnežem.

22. 10. 2013 | Promocijsko sporočilo

Metropolitanska opera iz New Yorka in Cineplexx, po odlični premieri opere Jevgenij Onjegin, predstavljata novo uspešnico – satirično opero Dmitrija Šostakoviča, Nos. Prenos v živo bo v vseh kinematografih Cineplexx v soboto, 26. oktobra 2013, ob 19.00 uri.

Režiserski stol je tudi tokrat zasedel sloviti umetnik, režiser in animator, William Kentridge. Njegova inovativna produkcija opere Nos je namreč ljubitelje opere in umetnosti očarala že v premierni uprizoritvi Metropolitanske opere leta 2010. Po treh letih premora se satirična opera Nos, ki temelji na Gogoljevi zgodbi, vrača na oder. Brazilski baritonist Paulo Szot, bo ponovno nastopil v vlogi birokrata Kovaljova, ki se med iskanjem pogrešanega nosu vedno znova znajde v satiričnih zapletih.

Šostakovičeva mojstrovina združuje virtuoznost vokalnih akrobacij, divjih instrumentalnih barv in gledališke absurdnosti, vse skupaj pa je prežeto s silovito mešanico smeha in jeze. Opera Nos je, kljub absurdni temi, povsem popolna stvaritev, ki zagotavlja izjemen in zabaven večer v Cineplexxu.

Cena vstopnice za ogled opere je 20 EUR, na voljo je tudi abonma v vseh kinematografih Cineplexx (Kranj, Celje, Maribor, Koper in Novo mesto). V okviru sezone Metropolitanske opere si boste obiskovalci Cineplexxa lahko do maja 2014 ogledali znamenite opere, kot so: Tosca, Giacoma Puccinija 9. novembra, Verdijev Falstaff 14. decembra, in Rusalka Antonina Dvořáka 8. februarja.

Opera Knez Igor Aleksandra Borodina bo na sporedu 1. marca, Werther Julesa Masseneta 15. marca, Puccinijev La bohème 5. aprila. Mozartov Così fan tutte bo 26. aprila, ter Puccinijeva Pepelka 10. maja.

Doživetje Metropolitanske opere je nevsakdanja izkušnja, saj postreže z vrhunsko produkcijo in ekskluzivnostjo prenosa v živo. V odlični povezavi opere in kina, je zanimivo tudi dejstvo, da so se v vlogi režiserjev opernih predstav preizkusili tudi nekateri ugledni filmski ustvarjalci, kot sta na primer James Cameron in William Kentridge.

Ne zamudi sezone izjemnih dogodkov v kinematografih Cineplexx!

Nove operne, baletne in druge avanture lahko doživiš v petih kinematografih Cineplexx po Sloveniji. Z vrhunskim zvokom in ostro sliko je doživetje opere res popolno!