S.A.R.S. in Lollobrigida skupaj na odru Cvetličarne!

V Cvetličarni bo na veliko veselje vseh fanov skupin S.A.R.S. in Lollobrigida velik klubski koncert omenjenih skupin v četrtek, 13. novembra 2014 ob 21.00.

10. 11. 2014

S.A.R.S. poznamo kot zasedbo, ki je na v naši regiji lansiralo številne uspešnice, ki so jih za svoje vzele različne generacije, kot so Perspektiva, Buđav lebac, To rade, Rakija, Ana, Bojana in Ratujemo ti i ja. Ravno zdaj pa so izdali še videospot za skladbo Dane brojim! Da se je njihova popularnost v zadnjih letih močno povečala priča tudi dejstvo, da pripravljajo svoj prvi veliki samostojni koncert kar v veliki dvorani Doma sportova v Zagrebu.

Lollobrigida pa je srbsko-hrvaška zasedba, ki je tudi že večkrat navdušila na slovenskih odrih, poznamo pa jih po pesmih Ja se resetiram, Bivša cura, Miss Right and Mr Wrong, Moj dečko je gej in drugih. Tokrat bo koncert v Cvetličarni pravi praznik za fane omenjenih skupin, saj bosta navdušili na odru kluba na dveh samostojnih koncertih v istem večeru.

S.A.R.S.

Skupino Sveže amputirana roka Satrianija (S.A.R.S.) sta leta 2006 v Beogradu osnovala Dragan Kovačević - Žabac in Aleksandar Luković – Lukač. Naslednje leto so posneli pesem Buđav lebac, ki je postala megahit, na Youtubeu pa je presegla 3,6 milijona ogledov ter postala takojšnja uspešnica na radio postajah ter v klubih. Svoj prvi album, ki so ga poimenovali preprosto S.A.R.S., izdajo leta 2009 – tu poleg že znanega hita Buđav lebac uspešnice postanejo še Ratujemo ti i ja, Ana, Rakija ter Debeli lad, za katere so posneli tudi videospote.

Drugi album Perspektiva so izdali prvi dan leta 2011. Uspešnici s tega albuma, To rade in Mir i ljubav, za kateri so posneli tudi videospota, na Youtubeu požanjeta izjemno zanimanje. Album je bil nominiran za MTV Awards – Best Adria Act. Leto kasneje končno izdajo tudi videospot za uspešnico Perspektiva, ki podre vse rekorde ter v manj kot pol leta celo preseže število ogledov legendarne pesmi Buđav lebac. Do danes je Perspektiva že dosegla več kot 5 milijonov ogledov.

Poleti 2012 so v sodelovanju s črnogorskim hip-hop duom Who See posneli videospot za pesem Bojana s še ne objavljenega tretjega albuma. Nato so izdali še videospot za pesem Mir u svetu, ki je kar 20 dni vztrajala na vrhu lestvice regionalnega MTV-ja, postala pa je tudi nov koncertni hit. Spomladi 2013 so v Beogradu prejeli nagrado MTV Double Platinum Awards za spot Perspektiva, ki se je leta 2012 na MTV-ju predvajal več kot 800-krat.

Aprila 2013 so S.A.R.S. izdajli svoj tretji album z imenom Kuća časti. Ponovno so ga na strani www.sarsbend.com/download ter na straneh regionalnega MTV-ja ponudili kot brezplačen download. Na tem albumu so bila štiri sodelovanja: Alejandro Buendija (Saša Antić – TBF) v pesmi Malo mi je falilo, Shamso69 iz Brkova v pesmi Ti, ti, ti, Dial-up Lama iz Bolesne štenadi v pesmi Mir u svetu, ter že omenjen črnogorski duo Who See v pesmi Bojana. Za pesem Ti, ti, ti so med festivalom Varaždin gori posneli tudi videospot.

Četrti album z naslovom 'Ikone Pop Kulture' so izdali januarja 2014. Album je deležen odličnega odziva publike, kar dokazujejo tudi številni koncerti v prvi polovici leta. Med drugim so trikrat nastopili tudi v Tvornici Kulture v Zagrebu, kjer so dvakrat zapored razprodali koncert. Po koncertu v Domu sportova v Zagrebu, pa jih bomo videli tudi končno v ljubljanski Cvetličarni 13. 9. 2014!

LOLLOBRIGIDA

Lahko bi jih opisali kot disko punk rock, ob katerem lahko plešete in ste dovolj alter, da ste fancy. Lollobrigida je tako ultimativni regionalni pop izdelek. Band je pred dvanajstimi leti zasnovala zagrebčanka Ida Prester. V tem času je Lollobrigida nastopala kot ženski duo ob spremljavi elektro pop matrice na CD-ju.

Leta 2008 se dekletoma (Ida in Petra) pridružijo še trije slovenci - Kleemar (Kleemar), Jernej (Psychopath) in David (Werefox). Lollobrigidin zvok postaja trši, publiko po širši regiji osvajajo z disco-punk hitom Volim te, kateremu sledijo priljubljeni Ja se resetiram, Bivša cura, Miss Right and Mr Wrong, Moj dečko je gej in drugi.

Leta 2009 so prejeli MTV nagrado za najboljšo skupino v regiji, leta 2013 pa se Ida preseli v Beograd, kar sproži tudi menjave v bandu. Danes poleg vokalistk Ide in Petre Lollobrigido sestavljajo še: Marko Ajković – bobni, Damjan Babić - kitara , Ivan Skopulović - klaviature in kitara in Boško Mijušković - bas kitara.

S svojimi hitrimi plesnimi ritmi, bizarnimi teksti in fantastično energijo na nastopih, Lollobrigida dvignejo na noge publiko po vsej regiji - Exit festival, Sea dance, Terraneo, Beerfest, Hartera, Summerfest ...