Šanghaj ponovno osvojil nagrado za najboljši film

Šanghaj je na svoji poti po mednarodnih filmskih festivalih ponovno prejel nagrado za najboljši film. Tokratno mu je glavno nagrado podelila žirija festivala centralno – evropskega filma MECEFF, ki je od 24. do 28. junija potekal v Romuniji.

1. 7. 2013

Ljubezenska drama scenarista in režiserja Marka Naberšnika, posneta po literarni predlogi Ferija Lainščka, v produkciji Arsmedie, je prepričala člane žirije »s svojo iskreno in domiselno pripovedjo, ki brez dlake na jeziku razkriva zapleteno prepletanje basni in politike, zgodovine in fikcije, ljubezni in korupcije in tako pripoveduje brezčasno zgodbo o upanju, napuhu in odrešitvi v sodobni Evropi«.

Nagrada, ki ju je film prejel na festivalu v Romuniji, se tako pridružuje nagradama za najboljši film in najboljšo glasbo, ki ju je film prejel na mednarodnem filmskem festivalu »SEE a Paris«, nagradi za najboljši scenarij na 36. mednarodnem filmskem festivalu v Montrealu (festival sodi v  A kategorijo filmskih festivalov) in zlati roli, ki jo slovenskemu filmu, ki si ga v kinu ogleda več kot 25.000 gledalcev podarjata Društvo slovenskih filmskih ustvarjalcev in Kolosej.

Šanghaj je bil  najbolj gledan slovenski film preteklega leta. Do sedaj si je film ogledalo več kot 47.000 gledalcev.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri