Sandra Bullock v boju z rusko mafijo

Sandra Bullock je očitno režiserjem všeč v vlogah odločne in nekoliko posebne agentke FBI. Tokrat igra agentko Sarah Ashburn, ki mora za partnerico vzeti bostonsko policistko Shannon Mullins, ki jo igra Melissa McCarthy, skupaj pa se podata v boj proti ruskemu mafijcu.

13. 7. 2013

Paul Feig, režiser zabavne televizijske serije Pisarna in poročne komedije Dekliščina, se v kinodvorane vrača z dogodivščinami enega najbolj nenavadnih policijskih parov. Izkušena FBI-agentka Sarah, ki zaradi strogega upoštevanja pravil ni najbolj priljubljena med kolegi, poskuša razkrinkati nevarnega ruskega preprodajalca mamil.

Čeprav ne mara partnerjev, je prisiljena sodelovati s kaotično bostonsko detektivko Shannon, ki ne da veliko na zakone, temveč kriminalce raje prime s trdo roko. Drzni policijski par se mora pred končnim obračunom z zločinci najprej naučiti sodelovati, kar povzroči številne zabavne katastrofe.

Zgodba

Sarah Ashburn se nadeja napredovanja v službi in se zato iz domačega New Yorka preseli v Boston, kjer naj bi pomagala razrešiti vrsto umorov. Pri tem ji je v napoto zagrizena policistka Shannon Mullins, ki ji ni preveč všeč, da se FBI – sploh pa ohola Ashburnova – pase po njenem 'becirku'.

Sarah, odločena, da primer Shannon dobesedno iztrga iz rok, si tako nakoplje občudovanja vredno, ne pretirano urejeno in jezikavo nasprotnico, ki se ne pusti ugnati. No, kmalu obe spoznata, da imata več skupnega, kot sta si mislili – vključno s položajem izobčenk in z veščinami, ki se sijajno dopolnjujejo.

Njuna dinamika je podobna večni fizikalni uganki, kaj se zgodi, ko neustavljiva sila naleti na nepremakljiv predmet. Le da je tukaj težko reči, katera je kaj. Ashburnova je ambiciozna, nadarjena, premetena in odlična v sklepanju ter ima dobro intuicijo, ki se je ne bi sramoval niti Sherlock Holmes.

Vedno je pametnejša od vseh in to tudi brez sramu in glasno vsem pove. Toda v družbi se ne znajde najbolje, nima družine, boljše polovice ali prijateljev. Njena edina družabnica je mačka ... ki je soedova. "Svoje slabosti poskuša nadomestiti s trdim delom, a je pri tem vse bolj arogantna," pravi Bullockova. "Sicer jo spoštujejo, vendar je nihče ne mara, saj ne zna sodelovati s kolegi. Samo odpre usta, pa se ljudje že prihulijo."

In če ji je treba pristriči peruti, Mullinsova z veseljem to tudi stori. Kot pravi Melissa McCarthy, Shannon ''veliko laja, a ne grize – čeprav v bistvu koga lahko kdaj ugrizne ...'' Odraščala je na ulicah Bostona in se z zločinom in zločinci spopada v stilu Divjega zahoda: izvleci pištolo in streljaj. Pri tem ne varčuje z besedami. V vseh pogledih je jang Sarahinemu jinu.

Režiser Feig zatrjuje, da sta lika agentk avtentična. "Če je kdo policist, ki službuje na ulici, ali sijajen agent FBI, ki si zadane najtežje primere, ste lahko prepričani, da je to osebnost, ki jo je težko prenašati. Lahko je poln fobij in strahov; a globoko v sebi ima gotovo nekaj, kar ga vleče v ta posel. Mullinsova in Ashburnova to imata."

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri