Romantični december na Ljubljanskem gradu

Potem, ko so se v centru glavnega mesta pred dnevi prižgale lučke, praznično okrašen pa je tudi Ljubljanski grad, se je za obiskovalce konec tedna odprl tudi Vilinski gozd v Kazematah, ob Vodnjaku želja pa že lahko nazdraviš novemu letu.

Romantični december na Ljubljanskem gradu (foto: Ljubljanski grad) Ljubljanski grad
9. 12. 2013

Na Ljubljanskem gradu so želeli, da bi obiskovalci tudi v decembru začutili vse tisto, kar Grad ponuja skozi vse leto: hiter umik iz mestnega vrveža, idiličen sprehod v naravi, raziskovanje preteklosti, nova kulturna doživetja, grajska kulinarična razvajanja in prostor nepozabnih doživetij, dodali pa so še nekaj posebnega in predvsem prazničnega vzdušja ter tako oblikovali ponudbo, ki so jo poimenovali Romantični december na Ljubljanskem gradu.

Dodatni decembrski ponudbi na Ljubljanskem gradu sta:

  • Vilinski gozd, ki vključuje obisk Razglednega stolpa od koder se razprostira najlepši pogled na praznično okrašeno Ljubljano in kroglo želja za Vilinski gozd v Kazematah, kjer lahko obiskovalci svojo željo za prihajajoče leto zaupajo Vilincem ali pa jo sami obesijo na katero izmed smrečic.
  • Vodnjak želja na grajskem dvorišču velja za dve osebi in vključuje prav tako obisk Razglednega stolpa ter dva kozarca penine ali soka ob Vodnjaku želja, kjer nazdraviš novemu letu.

V Vilinski gozd in Vodnjak želja bodo obiskovalci tudi decembra najlažje dostopili s tirno vzpenjačo, zato je le-ta vključena v obe ponudbi, ki veljata do 6. januarja 2014, vsak dan med 17. in 21. uro. Grad in obratovanje tirne vzpenjače smo decembra podaljšali do 22. ure.